Başbakanlık Etik Dışı Davranış Saptayamadı - Son Dakika
Politika

Başbakanlık Etik Dışı Davranış Saptayamadı

Başbakanlık'a Bağlı Çalışan Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Dört Yıllık İncelemelerinin Sonucunda Türkiye'de Tek Bir "Etik Dışı Davranış" Bile Saptayamadı. Başbakanlığın Resmi İnternet Sitesinde Yayımlanan Faaliyet Raporuna Göre, Son Dört Yılda Kurula 265 Başvuru Oldu. İncelediği Başvurularda Tek Bir Etik Dışı Davranışa Rastlamayan Kurula Gelen Başvuruların Dağılımı Şöyle:

24.08.2008 02:16

BAŞBAKANLIK’a bağlı çalışan Kamu Görevlileri Etik Kurulu, dört yıllık incelemelerinin sonucunda Türkiye’de tek bir "etik dışı davranış" bile saptayamadı. Başbakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan faaliyet raporuna göre, son dört yılda Kurula 265 başvuru oldu. İncelediği başvurularda tek bir etik dışı davranışa rastlamayan kurula gelen başvuruların dağılımı şöyle:

Personel işlemleri 30

Genel etik davranış ilkelerine uygun davranmamak 31,

Görevi ihmal-kötüye kullanma 48,

Kamu kaynaklarını kişisel amaçlar ve hizmet gerekli dışında kullanmak 36

Bilimsel eser hırsızlığı 5,

Kayırmacılık-ayrımcılık 19

Eşitlik ve tarafsızlığa aykırı uygulamalar 30,

Bilgi edinme hakkını ihlal 9

Yolsuzluk-usulsüzlük 39

Muhtelif 18.

219’u incelenemedi

Kurul, bu başvurulardan 219’unu, "yasal olarak inceleme yetkimiz dışında" diyerek inceleme dışı tuttu. Raporda, bunların dökümü de şöyle verildi:

Bakanlar Kurulu ve TBMM üyeleri, TSK, yargı, üniversiteler ve özel sektör 42, yargıya intikal edenler 36, mevzuatın öncesine ait olması 19, kapsam dışı kamu görevlileri olması (genel müdür ve eşiti olmamaları nedeniyle) 87, genel ve soyut nitelikli olmaları, iletişim ve kimlik bilgilerinin yer almaması 35.

Etik dışılık yok

18 başvurunun "muhtelif" kategorisinde değerlendirilip, herhangi bir işlem yapıldığına ilişkin kayda yer verilmeyen raporda, incelenen başvurulardan 16’sında da "etiğe aykırılık" saptanamadığı belirtildi. Raporda, 12 başvurunun incelemesinin ise henüz sürdüğü bilgisi yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başbakanlık Etik Dışı Davranış Saptayamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement