Başbakanlık İzin Vermedi, MİT Soruşturması Ortadan Kalktı - Son Dakika
Güncel

Başbakanlık İzin Vermedi, MİT Soruşturması Ortadan Kalktı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski müsteşar Emre Taner'in de aralarında bulunduğu MİT mensupları hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

22.03.2013 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski müsteşar Emre Taner'in de aralarında bulunduğu MİT mensupları hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Bugün verilen takipsizlik kararı Başsavcı Turan Çolakkadı tarafından yazılı açıklamayla duyuruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Başsavcıvekili Erdoğan, şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdi. Başsavcı Turan Çolakkadı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "MİT Müsteşarı ve bazı MİT görevlileri hakkındaki soruşturmada 2937 sayılı( MİT Kanunu) kanunun 26. maddesindeki (MİT mensuplarının görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan ötürü haklarında cezai takibat yapılması Başbakanın iznine bağlıdır) soruşturma şartı gerçekleşmediğinden 22 Mart 2013 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir." denildi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

Terör örgütü KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner, eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş ile MİT görevlileri Yaşar Yıldırım ve Hüseyin Kuzuoğlu geçtiğimiz yıl Şubat ayında şüpheli olarak ifadeye çağrıldı. İfadeye çağrılan isimler bu çağrıya uymadı. Bunun üzerine savcılık, Fidan için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazarken eski müsteşar Emre Taner, eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş, Yaşar Yıldırım ve Hüseyin Kuzuoğlu hakkında da yakalama kararı çıkarttırdı.

Bu gelişmeler üzerine, MİT mensupları veya bazı kamu görevlileri hakkındaki ceza soruşturmalarında Başbakan'ın iznine bağlayan yasal düzenlemeye gidildi. Düzenlemenin ardından savcılık, Fidan için yazdığı talimatı geri isterken, diğer isimler hakkındaki yakalama kararını da kaldırdı. MİT'çilerin dosyası KCK soruşturmasından ayrılırken yeni düzenleme ile savcılık soruşturma için Başbakanlık'tan izin istedi. Başbakanlık tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda, MİT görevlileri hakkında soruşturma yürütülmesi için izin verilmediği belirtildi.

(BB) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakanlık İzin Vermedi, MİT Soruşturması Ortadan Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement