Başkent’te Sanat Dolu Hafta Sonu - Son Dakika
Güncel

Başkent’te Sanat Dolu Hafta Sonu

Başkent’te Sanat Dolu Hafta Sonu

Başkent'te Cumartesi, Pazar ve Pazartesi Günlerinde Düzenlediği Çeşitli Etkinliklerle Hem Çocukları Hem Yetişkinleri Eğlendirecek

06.01.2011 13:39

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, cumartesi, pazar ve pazartesi günlerinde gerçekleştireceği çeşitli etkinliklerle hem çocukları sevindirecek, hem yetişkinlere sanat dolu akşamlar yaşatacak.

Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerin ilkinde, 8 Ocak Cumartesi günü Türk Sanat Müziği Korosu "Hacı Arif Bey" şarkılarını seslendirerek gönülleri mest edecek.

Başkent Tiyatrosu oyuncularından oluşan Ku-Ka Derneği'nin hazırladığı dünyaca ünlü çizgi film kahramanı Caillou'nun müzikali 9 Ocak Pazar günü saat 11.00 ve 14.00'de düzenlenecek iki gösteri ile çocukları eğlendirecek.

Soğuk kış günlerini ısıtacak etkinlik dizisinin sonunda ise 10 Ocak Pazartesi günü, sahnede çeyrek asrı geride bırakan Kent Orkestrası'nın "Beatles Şarkıları" Başkentli sanatseverleri ve efsanevi grubun hayranlarını anılarda nostaljik bir gezintiye çıkaracak. Beatles Şarkıları konserine MFÖ grubunun ünlü sesi Fuat da misafir solist olarak katılacak.

- TSM KOROSU SANAT MÜZİĞİNE DOYURACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te sürdürdüğü kültürel ve sanatsal faaliyetleri, yılın ilk günlerini renklendirecek etkinliklerle sürdürüyor. Hafta sonu ve pazartesi günü ardı ardına hem yetişkinlere hem çocuklara yönelik etkilikler düzenleyen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı 8 Ocak Cumartesi günü saat 19.00'da Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde Başkentli sanatseverleri sanat müziğine doyuracak. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Ekim ayından itibaren eğitim alan 17-50 yaş arası Başkentli müzikseverlerden oluşan, Dr. Cumhur Koca yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosunun "Hacı Arif Bey" şarkıları ücretsiz dinlenebilecek.

- CAİLLOU ÇOCUKLARI ÇOK SEVİNDİRECEK

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, bu hafta sonu en çok çocukları mutlu

edecek. Örnek davranışlarıyla uzun süredir çocukların kalbinde yer edinen, dünyada 50'dan fazla ülkede gösterimde olan Caillou, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Gençlik Parkı Tiyatro Sahnesinde olacak. Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrosu oyuncularından oluşan Ku-Ka Derneği tarafından sahneye koyulan "Caillou'nun Hayal Dünyası" adlı müzikal, orijinaline sadık kalınarak hazırlandı. Çizgi film karakteri Caillou ve ailesinin sahne aldığı, müzikli tiyatro konseptinde sunulan gösterim, 9 Ocak pazar günü saat 11.00 ve 14.00'de iki kez sahnelenecek ve 40 dakika sürecek. (Biletleri tükendi)

- BEATLES ŞARKILARI'NA FUAT KONUK OLACAK

Başkentliler, 10 Ocak pazartesi günü de Kent Orkestrası yorumuyla rock müziğin efsanevi İngiliz grubu Beatles'in şarkılarıyla buluşacak. Şef Kemal Günüç yönetimindeki Kent Orkestrası'nın hazırladığı, Alper Cengiz'in solist ve MFÖ'nün ünlü solisti Fuat'ın konuk sanatçı olarak katılacağı "The Beatles Şarkıları" konseri Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda ücretsiz olarak dinlenebilecek.

Sahnede 25. Yılını kutlayan Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, 60'lı yılların unutulmaz grubu Beatles ile Başkentlileri nostaljik bir gezintiye çıkarırken, 25 Ocak'ta da artık geleneksel hale gelen "Ustalara Saygı" konseri ile Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok ve Tanju Okan gibi sanatçıların unutulmaz şarkılarını seslendirecek

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkent’te Sanat Dolu Hafta Sonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement