Bayburt İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bayburt İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Toplantısı

Bayburt İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Toplantısı yapıldı.

22.01.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Toplantısı yapıldı.

Valilik'te bu yılın ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında konuşan İŞKUR İl Müdürü Ömer Akdeniz, "2013 yılı içerisinde 199 erkek ve 252 kadın olmak üzere toplam 451 kişinin özel sektörde iş bulmasına aracılık yaptık, meslek sahibi olmayan yaklaşık 850 kişinin değişik ad ve programlarda meslek edinmelerine yönelik kurslar açarak istihdama katkı sunduk" dedi.

İlde bulunan ve kuruma kayıtlı bütün işsizlere, "Her işsize bir iş ve meslek danışmanı" prensibiyle bir danışman atandığını ve bu sayede 2 bin 288 danışmanlık hizmeti verildiğini belirten Akdeniz, "Toplum Yararına Program vasıtasıyla ilde 2012 yılından 2013 yılına devreden ve 30 Haziran itibariyle sonlanan programlardan bin 650 kişi yararlanmışken 2013 yılında başlatılan ve 28 kamu kurumuyla düzenlenen Toplum Yararına programlardan 993 erkek ve 406 kadın olmak üzere toplam bin 399 işsiz bu projelerden faydalandırılmıştır" diye konuştu.

Toplantıda, 2014 yılı faaliyetlerinin de görüşüldüğü kurulda, 2013 yılında en fazla ihtiyaç duyulan meslek gruplarında da yöresel özellikler dikkate alınarak İş makineleri operatörü, servis elemanı, ütücü, yöresel kilim dokuyuculuğu, halı ve ehram dokuyuculuğu, bayan kuaförü ve aşçılık gibi mesleklere yönelik kurslar açma kararı alındı. Ayrıca yıl içerisinde ihtiyaç duyulması halinde farklı mesleklerde de kurslar açılabileceği kararlaştırıldı.

İŞKUR İl Müdürü Ömer Akdeniz, bu yıl kentin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 200 katılımcıya yönelik girişimcilik kursu açmayı da planlandığını belirtti. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement