Beşler'in Glutensiz Makarnası Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Beşler'in Glutensiz Makarnası Yoğun İlgi Görüyor

Beşler Makarna'nın Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ürettiği ve tüm çölyak hastalarının yaşam kalitelerini artırmak üzere piyasaya sunduğu "Beşler glutensiz makarna"nın tanıtım çalışmaları devam ediyor.

01.02.2012 12:40

Beşler Makarna'nın Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ürettiği ve tüm çölyak hastalarının yaşam kalitelerini artırmak üzere piyasaya sunduğu "Beşler glutensiz makarna"nın tanıtım çalışmaları devam ediyor.

Beşler Makarna'dan yapılan açıklamaya göre, Çölyakla Yaşam Dernekleri işbirliğiyle, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da gerçekleştirilen tanıtım toplantılarına yüzlerce çölyaklı, doktor ve sağlık uzmanı katıldı.

Beşler Makarna, derneklerin kuruluş yıl dönümleri dolaysıyla organize ettikleri toplantılara sponsor olarak çölyak hastalarına olan desteğini sürdürüyor. Katılımcı çölyaklılara Beşler glutensiz makarna ikram edildi. Çölyaklılar, Beşler Glutensiz Makarna'nın ithal ürünlerden çok daha lezzetli olduğunu ve sunulan yüzde 70'lik fiyat avantajıyla bütçeleri için de önemli avantajlar sağladığını belirttiler.

Türkiye'de kurulan ilk çölyak derneği olan Ege Çölyakla Yaşam Derneği'nin 10. kuruluş yıl dönümü sebebiyle İzmir'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Dernek Başkanı Prof. Dr. Sema Aydoğdu, "Glutensiz makarna hayalimi gerçekleştiren Beşler Makarna'yı yürekten kutluyorum. Yerli malı glutensiz makarna bizler için bir hayaldi, bu hayali Beşler Makarna gerçeğe dönüştürdü" dedi.

Beşler Makarna Genel Müdürü Kemal Çakmak da konuşmasında, Beşler glutensiz makarnaya gösterdikleri yoğun ilgiden çok memnun olduklarını ifade etti.

Tesco Kipa zincir mağazaları başta olmak üzere Türkiye'nin tüm bölgelerinde satışa sunulan glutensiz makarnanın yakın dönemde ihracat pazarlarında da çok ses getireceğine inandıklarını belirten Çakmak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bir ilke imza attık. Premium ürünümüz olan Santa Sophia kutulu makarnamızın ardından glutensiz makarnamızla da sektöre öncü olduk. Çölyak dernekleriyle güçbirliği yaparak gerçekleştirdiğimiz tanıtım toplantılarında aldığımız geri bildirimler ne kadar doğru bir projeyi hayata geçirdiğimizin kanıtı oldu. Sohbet ettiğimiz tüm çölyaklılar beğenilerini ve teşekkürlerini dile getirdiler. Hemen her gün onlarca çölyak hastasından teşekkür mailleri alıyoruz. Yakın zamanda halen Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüğümüz yeni önemli projelerimizi de hayata geçireceğiz."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beşler'in Glutensiz Makarnası Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement