Beyoğlu Tek Tıkla "Cebinde" - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu Tek Tıkla "Cebinde"

Beyoğlu Tek Tıkla "Cebinde"

Her gün yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Beyoğlu’nda vatandaşlar, “Smart Beyoğlu” uygulamasıyla belediye hizmetlerinin yanı sıra otellerden tarihi mekanlara, restoranlardan ibadethanelere kadar ilçedeki birçok yapı hakkındaki bilgilere tek tıkla ulaşabilecek.

05.12.2018 13:31

Her gün yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Beyoğlu'nda vatandaşlar, "Smart Beyoğlu" uygulamasıyla belediye hizmetlerinin yanı sıra otellerden tarihi mekanlara, restoranlardan ibadethanelere kadar ilçedeki birçok yapı hakkındaki bilgilere tek tıkla ulaşabilecek. Uygulamayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tanıttı.

Gelişen ve değişen teknolojiyle entegre olan günümüz dünyasında Beyoğlu Belediyesi, belediye-işletme-vatandaş arasındaki iletişimi büyük ölçüde arttıracak olan 'Smart Beyoğlu' projesini hayata geçirdi. "Beyoğlu'nun dijit hafızası" sloganıyla hayata geçirilen projenin tanıtımı Akademi Beyoğlu'nda gerçekleştirildi. Programda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, uygulama hakkında bilgi vererek, projenin faydalarına dikkat çekti. Demircan, tarihi ve turistik yapısıyla ön plana çıkan Beyoğlu'nda projeyle ilçeye gelen çok sayıdaki turistin önemli kazanım elde edeceğini belirtti. Dijital bir platform olan "Smart Beyoğlu" uygulamasıyla belediye hizmetlerinin yanı sıra otellerden tarihi mekanlara, restoranlardan ibadethanelere kadar vatandaşların çevresindeki her şey hakkında bilgilere tek tıkla ulaşmasına imkan sağlandı. Başkan Demircan da kendi telefonundan uygulamayı test etti, kullanımını anlattı.

Turistler için büyük kolaylık

Beyoğlu'nu ziyarete gelen turistler, uygulamanın telefonlara indirilmesi ve kullanıcı adıyla giriş yapılması sonrası bastıkları "Ben Neredeyim" butonu ile bulunduğu yerin konumuna, etrafındaki işletmelere, tarihi binalara ait bilgilere kolaylıkla erişim sağlarken, harita üzerinden gitmek istediği yeri işaretleyerek yol tarifi de alabilecek. 'Smart Beyoğlu' ile ilçedeki tarihi binalarda ve tüm iş yerlerinde QR kod uygulamasına geçildi. Zabıta ekipleri uygulamayla iş yerlerine ait QR kodları okutarak işlemlerini daha hızlı yürütebilecek. Uygulamanın dikkat çeken özelliklerinden biri de e-ticaret imkanı sunan 'Pazaryeri' kategorisi oldu. Vatandaşlar bu kategori üzerinden istediği ürünü satışa sunabiliyor ve satışa sunulmuş bir ürünü satın alabiliyor. Uygulama şu an için sadece Türkçe dilinde hizmet veriyor ancak başta İngilizce olmak üzere diğer dil seçeneklerinin eklenmesi için çalışmalar sürüyor.

"Beyoğlu ve İstanbul açısından bir ilk"

Uygulamayla ilçedeki birçok bilginin tek tıkla akıllı telefon kullanıcılarına ulaştığını ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Beyoğlu'nun 19 bin esnafı, binlerce binası ve çalışan dinamik yapıları belediye gibi eğer siz karşı tarafa sinyal veriyorsanız, datalarınızı kullanılabilir hale getiriyorsanız varsınız demektir. Smart Beyoğlu hem belediyeyi hem buradaki işletmeleri, tarihi mekanları ilgilisinin, meraklının, kullanıcının hizmetine sunan bir platform haline gelmiş olması. Bu uygulama aslında hayatımızı kolaylaştırıyor. Tabelaya, yol tarifine gerek yok. Bugün Beyoğlu ve İstanbul açısından bir ilk, bir şehir tanıtım programı. Bugün indirdiğinizde Beyoğlu'nda neyin nerede olduğunu size gösteren bir uygulama. Elbette eksikleri vardır, yakın bir gelecekte asıl hedefi e-ticareti kolaylaştıracak bir altlığı yapabilmekten geçecek. Yerli ve yabancı turistler ilgililer, hemen elinin altına her şeyin düşeceği ve oradan da mekanları görebileceği, ziyaret edebileceği bir uygulama ellerine gelmiş oldu. Çok kısa zamanda dil seçenekleriyle ilgili işlemleri de tamamlanmış olacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyoğlu Tek Tıkla 'Cebinde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement