Bingöl'de Hayvanlar İçin Saman Desteği - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Bingöl'de Hayvanlar İçin Saman Desteği

14.01.2026 11:25

Bingöl'de kar ve tipi nedeniyle arızalanan tırdaki hayvanlara saman ulaştırıldı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar ve tipi nedeniyle arızalanan tırda bulunan büyükbaş hayvanlara saman desteği sağlandı.

Kars'tan Gaziantep'e seyir halinde olan Muhammed Akar yönetimindeki 36 ABN 195 plakalı tır yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Bingöl-Erzurum kara yolunun Karlıova ilçesi Kantarkaya köyü mevkisinde arızalandı.

Akar, Karlıova Belediyesine araçtaki 27 hayvanın açlık ve soğuktan telef olmak üzere olduğunu bildirdi.

Karlıova Belediyesi ile Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç'un destekleriyle tırın arızalandığı bölgeye ekipler, saman ulaştırdı.

Büyükbaş hayvanlar, saman verilmesinin ardından başka araca nakledildi.

Akar, "Yolda kaldık. Hayvanlar telef olacaktı. Yardım sayesinde kurtuldular. Saman desteğinde bulunan yetkililere teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Hayvanlar İçin Saman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement