Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik İçin "1700 Km" Yol Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik İçin "1700 Km" Yol Yaptılar

Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik İçin "1700 Km" Yol Yaptılar

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, bin 700 km yol yaparak, Bitlis Tatvan'da gerçekleştirilen Doğu Anadolu Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı.

03.07.2018 14:52  Güncelleme: 14:51

Festivalin ilgi odağı olan Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi'nin Müdürü Ebru Yücel, "Söz konusu kültürümüz ve değerlerimiz olduğunda mesafelerin bir önemi kalmıyor. Birlik, beraberlik ve kardeşlik için bu festivale katıldık" dedi

Tatvan Doğu Anadolu Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl kapılarını 50'nci kez açtı. 1 Temmuz'da başlayan festivale Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlanırken festivalde İzmir'i Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi temsil etti. Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel ve beraberindeki Halk Oyunları Ekibi özel bir otobüsle tam bin 700 km yol yaparak festivale katıldı.

1 Temmuz'da kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin resmi açılışı Fuar Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Ünlü sanatçıların sahne aldığı, halk konserleri, halk oyunları yarışması, futbol turnuvası, fotoğraf sergisi, Nemrut şenlikleri, resim sergisi, bisiklet yarışları ve çeşitli spor gösterilerinden oluşan festivalde Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi de sundukları gösteriler ile büyük beğeni toplayarak festivalin ilgi odağı oldu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel'e Türkiye'nin bir ucundan kalkıp Tatvan'a kadar gelerek burada gerçekleştirilen festivale katkı sundukları için teşekkürlerini ileterek, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi'ni her yıl festivalde görmek istediklerini söyledi.

"AYNI SAFTA AYNI HALAYI ÇEKEBİLMEKTİR KARDEŞLİK"

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel ise Bitlis Tatvan'da çok güzel karşılandıklarını ifade ederek, "Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi olarak çok uzun ve zahmetli bir yolu geride bırakarak Türkiye'nin bir ucundan bir başka ucuna, Bitlis Tatvan'a geldik. Burada yarım asırdır düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Kültür ve Sanat Festivali'ne kurumumuz hocalarından Şenay Aydoğan önderliğindeki Halk Oyunları Ekibimizle katılım sağladık. Tatvanlılar ve Tatvan Belediye Başkanımız Fettah Aksoy bizi burada çok güzel ağırladılar. Doğu Anadolumuzda gerçekleşen böylesine önemli bir festivale bizler de Karşıyaka'dan katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Türkiye'nin her köşesi bizim memleketimiz. Hiçbir ayrımı ve hiçbir mesafeyi tanımıyoruz. Aynı safta, aynı halayları çekebiliyorsak asıl kardeşlik budur bizce. İşte biz de buraya bunu söylemeye, birlik, beraberlik ve kardeşlik demeye geldik. Bu değerler söz konusu olduğunda ise mesafelerin hiç önemi yok" diye konuştu.

Yücel, festivalde emeği geçen herkese de teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik İçin '1700 Km' Yol Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement