Bodrum - Engeliler İçin Bodrum'da Festival Gibi Kutlama - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Engeliler İçin Bodrum'da Festival Gibi Kutlama

Bodrum - Engeliler İçin Bodrum\'da Festival Gibi Kutlama

Engeliler için Bodrum'da festival gibi kutlamaMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Dünya Engelliler Haftası kapsamında "Yaşamda Engel Yok" adı altında yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

12.05.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engeliler için Bodrum'da festival gibi kutlama

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Dünya Engelliler Haftası kapsamında "Yaşamda Engel Yok" adı altında yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşe ilçedeki yabancı turistlerde katılırken 9 yaşındaki Yeni Zelandalı bedensel ve zihinsel engelli Devin Şafak'ın zeybek oynaması uzun süre alkış aldı.

Sağlık Vakfı, Yahşi Özel Uygulama ve Eğitim Merkezi ve Umurca İlköğretim Okulu tarafından Bodrum'da düzenlenen Yaşamda Engel Yok Yürüyüş ve Etkinlikleri'ne Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanvekili Kemal Orman, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, 200 engelli ve yakınları katıldı. Yürüyüşe, gaziler de destek verdi. Bodrum Belediyesi Garajı'nda toplanan kalabalık, Bodrum Kız Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi Bando Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde yürüdü. Yaklaşık 600 metrelik yürüyüş Belediye Meydanı'nda sona erdi. Yol boyunca engeliler, "Önyargı en büyük engeldir", "Engelli olmak engel değildir", "Beni fark et ben senin yarınım", "Tohum toprağa engelli topluma aittir", "İnsanca yaşam istiyoruz", "Ev tutsaklığına son", "İyiyi ara güzeli ara doğruyu ara ama kusur arama", "Bizde varız" ve "Karanlığa bürüneceğine bir ışıkta sen yak" yazılı dövizler taşıdı.

YENİ ZELANDALI MİNİK EFE HAYRAN BIRAKTI

Etkinlikte, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan engellilerle bol bol sohbet etti, sıkıntılarını dinledi. Yürüyüşe, yabancı turistler de katıldı. Etkinlik Belediye Meydanı'nda, engelli çocukların dans ve müzikli gösterileriyle devam etti. Güvercinlik Sudi Özkan İlkokulu Özel Sınıfı'nda eğitim, öğrenim gören 9 yaşındaki bedensel ve zihinsel engelli Yeni Zelandalı Devin Şafak, arkadaşı 8 yaşındaki Mehmet Zeybek Harmandalı oynadı. Şafak, yeteneği ile izleyenleri kendine hayran bıraktı. Şafak ve arkadaşı Zeybek izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Daha sonra "Pembe Şalvar" isimli şarkı eşliğinde engelli çocuklar bol bol dans edip, gönüllerince eğlendi. Etkinlik Bodrum Sağlık Vakfı bünyesindeki Engelli Ritm Atölyesi Müzik Grubu'nun konseri ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Engeliler İçin Bodrum'da Festival Gibi Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement