Boğaziçi Borsa Restaurant, Dünya Gurmelerini Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Boğaziçi Borsa Restaurant, Dünya Gurmelerini Ağırladı

Boğaziçi Borsa Restaurant, Dünya Gurmelerini Ağırladı

210 Chaine des Rotisseurs üyesi, "Dünya Genç Aşçı Yarışması" finaline katılmak üzere geldiği Türkiye'de önce Boğaziçi Borsa Restaurant'da ağırlandı.

19.09.2011 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

…Eylül, 2011- Boğaziçi Borsa Restaurant, Yeditepe Üniversitesi'nin düzenlediği "Dünya Genç Aşçı Yarışması" finali için Türkiye'ye gelen dünyanın ilk ve en büyük gurme derneği CHAINE DES ROTISSEURS'ün 32 ülkeden 210 üyesine ev sahipliği yaptı.

Program çerçevesinde Chaine des Rotisseurs Dünya Başkanlarının da katılımı ile düzenlenen 'Hoş Geldiniz" yemeği 8 Eylül 2011 tarihinde düzenlendi. Davetlilere Türk Mutfağının en güzel örneklerinden oluşan özel akşam yemeği mönüsü, Türk şarapları eşliğinde sunuldu.

Dünya Gurmeleri için hazırlanan mönü, Borsa'ya özel zeytinyağlı tabağı ile başladı. Borsa'nın eşsiz klasiklerinden mini fındık lahmacun acılı ve acısız, içli köfte, etli karalâhana sarma Trabzon usulü ve Peynirli ve maydanozlu mini su böreği ikramı sonrası ana yemeğe geçildi. Ana yemek olarak ise, Türk mutfağının vazgeçilmezi yaprak döner kebap, domatesli pilav ile Borsa'nın kendine has dana köftesi ve ıspanak püresi eşliğinde kuzu tandır Konya usulü, patlıcan beğendi ile misafirlerin beğenisine sunuldu. Gecenin sonunda tatlı olarak ise, klasik Türk tatlılarından fıstıklı baklava, portakallı irmik tatlısı, Borsa usulü hurmalı incir tatlısı ve kazandibi ikram edildi. Program çifte kavrulmuş lokum eşliğinde çay ve kahve ikramı ile sona erdi.

Gecenin sonunda Chaine des Rotisseurs üyeleri, Boğaziçi Borsa Restaurant'ın mutfak ve servis ekiplerine teşekkür belgeleri ile Boğaziçi Borsa Restaurant Grubu Başkanı Rasim Özkanca'ya derneğin özel hatıra plâketini verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Boğaziçi Borsa Restaurant, Dünya Gurmelerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement