Bu Köyde 250 Mehmet Öztürk Yaşıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Köyde 250 Mehmet Öztürk Yaşıyor

Bu Köyde 250 Mehmet Öztürk Yaşıyor

Iğdır'ın merkeze bağlı 170 haneli, bin 700 nüfuslu Gülpınar köyünde 250 kişi Mehmet Öztürk ad ve soyadını taşıyor Köy Muhtarı Öztürk: "Bizim köy de Mehmet adı çok seviliyor.

08.04.2014 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMRAH KOCABEY - Iğdır'da bir köyde 250 kişi Mehmet Öztürk ad ve soyadını taşıyor.

Merkeze bağlı 170 haneli, bin 700 nüfuslu Gülpınar köyünde yaşayanlar, çocuklarına Mehmet adını vermeyi tercih ediyor.

Çoğunluğu akraba olan köyde birçok kişi bu nedenle aynı ad ve soyadı kullanmak zorunda kalıyor.

Köy sakinleri en fazla sıkıntıyı devlet kurumlarından gelen resmi evraklar da yaşıyor. Aynı ad ve soyadı taşıyanlar çareyi babalarının isimlerini kullanmakta buluyor.

Muhtar Mehmet Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde Mehmet ve Ahmet isimlerinin çok kullanıldığını söyledi.

Benzerlikten dolayı zaman zaman sorun yaşansa da vatandaşların bu isimden vazgeçmediklerini anlatan Öztürk, "Bizim köyde Mehmet adı çok seviliyor. Bu bizden kaynaklanan bir durum değil. Bizden önceki insanlar dahi Mehmet ismini çocuklarına vermiş. Biz de aynı şekilde bu ismi çocuklarımıza vermeye devam ediyoruz" dedi.

Köyde yaşayanların birçoğunun akraba olduğunu bu nedenle soyadlarının da aynı olduğunu anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Şu an saymaya kalkarsak köyde çok fazla Mehmet ismiyle karşılaşırız. Birçoğunun ikameti burada ama başka yerlere gidip çalışıyorlar. Ama köyümüzde yaşayan erkekleri sayarsak 250 kişinin ismi Mehmettir. Okula giden çocuklarımızın birçoğunun ismi ve soyismi aynıdır. Aslında Muhammed olanları da biz Mehmet ismiyle çağırıyoruz. Bir çoğumuz babalarımızın ismiyle tanınıyoruz. Bu durum bize çok normal geliyor. Ancak bu durum duyanlar şaşkınlık duyuyor. 'Nasıl olur da bir köyde bu kadar Mehmet olur?' diye soruyorlar. Ama biz bu ismi seviyoruz ve çocuklarımıza veriyoruz. Bundan hiç şikayetçi değiliz."

"Aynı ad ve soyadla 3 muhtar adayı yarıştı"

Öztürk, yerel seçimlerde köylerinde kendisiyle aynı ad ve soyadı taşıyan muhtar adaylarının yarıştığını söyledi.

Karışıklık yaşanmaması için babalarının isimlerini oy pusulalarına yazdırdıklarına dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"Eğer bu şekilde olmasaydı kimin ne kadar oy aldığı belli olmazdı. Daha önceki seçimlerde de bu yöntemi kullandık. O zaman iki muhtar adayımız vardı. Ama bu sefer 3 aday vardı. Biz bu soruna babalarımızın ismiyle çözüm bulduk. Çünkü herkes özgür ve çocuğuna istediği ismi vermekte serbest. İşin ilginç yanı yeni doğan çocuklara da hala Mehmet ismi veriliyor. Akraba olduğumuz için soyadlarımızda aynıdır. Köy de yaşayan 900 erkekten 250'sinin ismi Mehmet." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bu Köyde 250 Mehmet Öztürk Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement