Bursa Boğazköy Barajında Balıklar Karaya Vurdu - Son Dakika
Güncel

Bursa Boğazköy Barajında Balıklar Karaya Vurdu

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Boğazköy Barajında binlerce balık karaya vurdu.

07.03.2018 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Boğazköy Barajında binlerce balık karaya vurdu. Baraj suyu ve kıyısı telef olan balıklarla doldu. Boğazköy Mahallesi'nde yaşayanların haber vermesi üzerine barajda inceleme yapan İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, sudan ve ölü balıklardan alınan numuneleri incelenmek üzere laboratuara gönderdi.

Balık ölümlerini gören Boğazköy halkından Onur Tekin, 'Böyle bir şey görmedim bugüne kadar. Fabrika atıklarından kaynaklandığını düşünüyoruz. Baraj yapıldığından bu yana böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyoruz. Üzücü bir durumö dedi. İbrahim Kocaağa ise, 'Arkadaşların haber vermesiyle baraja geldik. Balıkların kenara vurduğunu, dışarı çıktığını gördük. Adeta balıklar karaya hücum ediyor. ya oksijen azalmasından dolayı ya da zehirlenme başlangıcı da diyebiliriz. Yetkililerin gelip çalışma yapmasını istiyoruz. Milyonlarca balığın yok olmasını istemiyoruz. İnşallah kısa zamanda ne olduğu ortaya çıkarö dedi.

Boğazköy Mahallesi Muhtarı Ali Osman Duyan da 'Barajımızda yıllardır bir kirlilik var. Bu kirliliği ilgili mercilere ilettik, şikayette bulunduk. Geldiler, incelediler. Barajda kirlilik olduğundan bahsettiler. Bu gün de balık ölümleri yaşanmaya başlamış. Bu durumda şikayetçiyiz. İnegöl'deki sanayi kuruluşlarından baraj suyuna karışan atıklardan kaynaklanan bir durum diye düşünüyoruzö diye konuştu.

YETKİLİLER HAREKETE GEÇTİ

İhbar üzerine baraja gelen İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, sudan ve ölü balıklardan numuneler aldılar. Alınan numunelerin Bursa İl Müdürlüğü laboratuvarında test edileceği öğrenildi.

Bursa Boğazköy Barajında Balıklar Karaya Vurdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Boğazköy Barajında Balıklar Karaya Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement