Bursa'da Hava Kirliliği Sürekli Denetlenecek - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Hava Kirliliği Sürekli Denetlenecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, kış sezonunun başlaması nedeniyle Uludağ ve şehirdeki hava kirliliğini görüşmek üzere İl çevre kurulunu topladı.

13.12.2011 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Harput başkanlığında, Tarihi heykel Valilik binasında gerçekleştirilen Toplantıya; Vali Yardımcıları Sabahattin Yücel ve İsmail Demirhan ile Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel'in yanı sıra ilgili kurul üyeleri katıldı.

Ülkemizin ve Şehrimizin önemli konularından biri olan, henüz sezonun açılmamış olmasına rağmen Uludağ'daki kış sezonunun sorunsuz bir şekilde başlaması için gerekli tedbirleri almak için bir araya geldiklerini ifade eden Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Ülkemizin ve Bursa'mızın yüz akı olarak dört mevsim hizmet üreten bir mekan olarak Uludağ bizim en önemli konularımızdan birisi, sezonun herkesin beklentilerine uygun olarak gerçekleşmesi için gerekli bütün tedbirleri alıyoruz. En önemli sorunlardan biri olan otopark sorununa çözüm olarak geçici 2. Bir oto parkı devreye sokuyoruz. Bir süredir devam eden plan çalışmaları da in şaallah 2013-2014 sezonuna yetişerek Uludağ dört mevsim hizmet verecek hala gelecektir. Bunun dışında daha evvel anıtlar kurulunda görüşülen pek çok dosyanın bir kısmı tarihi eserlerle alakalı idi. Bir kısmı da doğayla alakalı idi. Yeni yasayla beraber doğayla alakalı olan hususlar yeni bir kurulda görüşülmeye başlandı. Tarihi eser niteliğinde olmayan restorasyon ve benzeri çalışmalar 21 aralıkta toplanacak olan yeni kurulda görüşülecek. Böylece yeni kurulların oluşamaması nedeniyle görüşülemeyen, çevreyle alakalı bekleyen pek çok dosya karara bağlanacak." şeklinde konuştu.

Ayrıca havaların soğuması ile birlikte şehirde hava kirliliğinde büyük artış meydana geldiğini ifade eden Vali Harput, " Gerek sanayi kuruluşlarımızda, gerekse ikametlerde ön görülen limitlerin dışında yakıt kullanılması sonucu oluşan kirliliği kuracağımız yeni ekiplerle 24 saat kontrol edeceğiz. Şu anda mevcut haliyle 4 noktada otomatik ölçümler yapılıyor. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın ve doğanın zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Bu konuda kurallara uymayan işletmelere yasanın ön gördüğü müeyyide ne ise onu uygulayacaktır. Bu yasanın bir bölümü özellikle Büyükşehir belediyesi tarafından uygulanacaktır. Bir kısmı da Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğü tarafından uygulanacaktır. Ben bu konuda sanayi kuruluşlarımızı ve vatandaşlarımızı genel sağlığı ve çevreyi korumaları konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'da Hava Kirliliği Sürekli Denetlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement