Bush'un Yeni 'Savaş Tanrısına' Seneto'dan Onay - Son Dakika
Ekonomi

Bush'un Yeni 'Savaş Tanrısına' Seneto'dan Onay

Amerikan Senatosu, ABD Başkanı George Bush'a Afganistan ve Irak'taki Savaşlarla İlgili Yeni Danışman Olarak General Douglas Lute'un Atanmasına Onay Verdi.

29.06.2007 13:32

Amerikan Senatosu, ABD Başkanı George Bush'a Afganistan ve Irak'taki savaşlarla ilgili yeni danışman olarak General Douglas Lute'un atanmasına onay verdi.

Afganistan ve Irak'taki savaşları tek elden yönetecek olan ABD Savunma Bakanlığının operasyonlar sorumlusu General Douglas Lute'un atanmasına 4'e karşı 94 oyla onay verildiği belirtildi.

Atamayla ilgili oturum sırasında, General Lute, Irak hükümetini siyasi uzlaşmayı sağlama ve mezhep çatışmalarını azaltma konusunda daha çok çalışmaya iteceğini söylerken, Demokrat Senatör Carl Levin, 'Iraklılar'ın geleceği kendi ellerindedir, bizler onları kurtaramayız” dedi ve Irak'tan birliklerin çekilmesi çağrısında bulundu.

Cumhuriyetçi John Warner ise, General Lute'un bu görev için “biçilmiş kaftan” olduğunu ifade etti.

Bush, mart ayı ortasında, Amerikan sivil hükümet kurumlarıyla ordu arasında daha iyi koordinasyon sağlanması amacıyla, özellikle Irak ve Afganistan'dan sorumlu olacak yeni bir özel danışmana sahip olmayı istemişti. Bir çok askeri yetkilinin kabul etmediği bu göreve General Lute talip olmuştu. Görevi kabul etmeyen askeri yetkililerden çoğu, 3 yıldızlı bir generalin nasıl olup da daha yüksek rütbeli askerler hatta bakanlar üzerinde etki sahibi olacağını anlayamadıklarını beyan etmişlerdi.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bush'un Yeni 'Savaş Tanrısına' Seneto'dan Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement