Büyükşehir 'Çağdaş Bursa'yı Oluşturuyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir 'Çağdaş Bursa'yı Oluşturuyor

Büyükşehir \'Çağdaş Bursa\'yı Oluşturuyor

Başkan Altepe; "Bursa'nın yaşanabilir bir kent olması için sosyal donatı alanlarını çoğaltıyoruz" dedi.

02.01.2012 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'yı baştan aşağıya modernize ederken, şehrin altyapısını da geleceğe hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, dere ıslah çalışmalarıyla çağdaş kentin temellerini atıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Gökdere'de yapılan ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'nın yaşanabilir bir kent olması amacıyla çalışmalarını hızla sürdüğünü söyleyerek, "Yeşil alanların yapılması, rekreasyon düzenlemeleri ve yeni parklar, Bursa'nın çağdaş bir kent olması yolundaki çalışmalarımızın başında geliyor. Modern bir kenti oluşturmak için bu tür sosyal donatı alanlarını çoğaltıyoruz" dedi.

Kentte dere ıslah çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Altepe, "Gökdere'de yaptığımız çalışmada da olduğu gibi özellikle kanalizasyonlar yeraltına alındı. Kanalizasyon atıklarının toplanıp arıtma tesislerine bağlanması ve şehir içi dere ıslahının yapılmasını çok önemsiyoruz. Tüm Bursa genelindeki derelerin ıslah çalışmalarını gerçekleştiriyor ve yeni sel baskınlarını yaşamamak için önlemleri alıyoruz" diye konuştu.

Gökdere'de temiz su akıyor

Gökdere'nin çevre düzenlemeleri ve yeşil alanlarıyla birlikte, Bursa'nın merkezine hayat veren önemli bir nokta olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Çalışmalarımızla kötü görüntünün önüne geçiyoruz. Burada yapılan rekreasyon çalışmaları ve parklarla komple yenilenen Gökdere'de, Vatan Mahallesi'ne kadar indik. Zafer Mahallesi ve Atıcılar bölgesine kadar olan yaklaşık 1,5 kilometrelik hatta çalışmalar tamamlandı. Yaklaşık 3 milyon TL (3 trilyon) maliyetle dere ıslahını gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Kanalizasyonların yer altına alınması ve arıtma tesislerine bağlanmasıyla kirliliğin de önüne geçildiğini kaydeden Başkan Altepe, dereden artık sadece yağmursuyu ve temiz suyun aktığını vurguladı. Bu çalışmanın devamında Doğu Yakın Çevre Yolu'nun altındaki köprüyü içine alan 2,5 kilometrelik bölgenin de düzenlenmesiyle ilgili ihalenin tamamlandığını ve bu çalışmanın da yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacağını kaydetti.

Gökdere'deki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan Altepe, Hacivat deresinin ıslahının gelecek ay başlayacağını, sonrasında da kentteki diğer derelerin ıslah edileceğini ifade etti.

"Zafer Parkı kentin yeni cazibe merkezi olacak"

Başkan Altepe, Zafer Parkı ile ilgili de bilgiler verdiği açıklamasında, kentin yeni bir cazibe merkezine kavuşacağına dikkati çekti. Gökdere projesinin bölgeye değer katacağına işaret eden Başkan Altepe, "Gökdere projesi kapsamında Ankara Yolu ile Vatan Mahallesi arasında kalan, daha önce DSİ'den satın alınan bölgede Zafer Parkı'nı hayata geçiriyoruz. Anadolu ve Zafer mahalleleri arasında, bir bölümü Yıldırım'da bir bölümü de Osmangazi'de bulunan 250 bin metrekarelik Zafer Parkı'nı bölgeye kazandırıyoruz. Yap – işlet – devret modeliyle ihale ettiğimiz projede alışveriş merkezleri, spor alanları, yürüyüş yolları, kafeterya gibi her türlü sosyal yaşam alanı ile 180 metre yüksekliğinde seyir kulesi de bulunuyor" diye konuştu.

Gökdere projesi tamamlandığında bölgenin çağdaş bir görünüme kavuşacağını belirten Başkan Altepe, Bursa'nın kalbinde önemli ve güzel bir cazibe merkezinin daha vatandaşların hizmetine sunulacağını anlattı.

Bakan Çelik'ten Büyükşehir'e teşekkür

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise çocukluk ve gençliğinin geçtiği Vatan Mahallesi'nde Gökdere'nin devamı denilen merkezde yaz aylarında çok ciddi sağlık ve çevre sıkıntılarının yaşandığını hatırlattı.

Projenin önemine değinen Bakan Çelik, "Büyükşehir Belediyesi planladı ve gerekli adımlar atıldı. Bu çalışmanın gerçekleştirilmesi, derenin beklediğimiz şekilde ıslah edilmesi beni çok mutlu ediyor. Kanalizasyon sistemi alta alınmış, yüzeyden temiz su akıyor. Çevre düzenlemesiyle de modern, gelişen bir şehre yakışır çalışmalar yapılmış. Büyükşehir Belediyesi'ni bu önemli konuya gösterdiği hassasiyetten dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum" dedi.

Bölgede yoğun ve yaygın bir eğitim alanının bulunduğunu söyleyen Bakan Çelik, eğitim kampüsü, spor alanları, Zafer Parkı ve sevgi evlerinin ortasından geçen derenin sağlıklı akması gerektiğinin önemine dikkati çekerek, "Bu bölge kentin yeni cazibe merkezi olacak" dedi.

Gökdere incelemesinin ardından Bakan Çelik ve Başkan Altepe, Vatan Spor Kulübü'nü ziyaret etti, antrenman yapan sporcularla birlikte futbol oynadı ve penaltı atışı yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir 'Çağdaş Bursa'yı Oluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement