Cehennemden Gelen Filmi - Son Dakika
Güncel

Cehennemden Gelen Filmi

Cehennemden Gelen Filmi

Cehennemden Gelen filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Cehennemden Gelen filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

01.07.2011 11:06

20inci yüzyılın ilk manşetlere geçen yıldızıydı, kötü şöhreti ve hakkında bilinmeyenlerle tarihe adını yazdı.

1888 yılı sonbaharında 10 haftalık bir süre içinde birbirinden tiksindirici ve törensel beş cinayet işlemiş ve bu süre içinde şehirde terör, söylenti ve korku yaratmayı başarmıştı. Asla yakalanamadı.

Aynı adlı popüler romandan adapte edilen ve Karındeşen Jack hakkında psikolojik gerilim teması üzerine kurgulu tarihsel bir inceleme olan “Cehennemden Gelen -From Hell” İngiltere tarihinin en bilinmez ve korku verici hikayesinin gerçeklerini anlatmayı amaçlıyor.

Başrollerini Johnny Depp, Heather Graham, Ian Holm, Jason Flemyng ve Robbie Coltrane’ın paylaştıkları filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını Allen ve Albert Hughes üstleniyor. Hughes Kardeşleri “Dead Presidents”, “Menace II Society”, “American Pimp” gibi filmlerden tanıyoruz..

filmin çekim yerleri arasında Prag’daki bir çok tarihi bölge ve Londra’da Whitechapel’da cinayetlerin işlenmiş olduğu yerler.

film’in setleri, Oscar Ödüllü yapım amiri Martin Childs (Shakespeare in Love) ve 70 kişiden oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilmiş.

filmde repliği olan 60’dan fazla oyuncu rol alırken bazı sahnelerde 250’den fazla figüran Viktorya dönemi giysileri ile sokaktaki insanları canlandırıyor. Kostümler Kym Barrett (The Matrix, William Shakespeare’s Romeo + Juliet) tarafından hazırlanmış. film için 400 den fazla giysi tasarı yapılmış

Karındeşen Jack’in hikayesinin özellikle o dönemdeki Londra’da yoksulluğun, daha doğrusu halk arasındaki eşitsizliğin en belirgin olduğu Whitechapel’da geçmesi önemlidir. Kirli, çirkin gecekondu mahallerinde uyuşturucunun cennet arayışı ile içildiği bu toplulukta fahişeliğin alkolizmin ve sokaklardaki suçun artık meşru olduğu bir ortamdır.

Albert Hughes, “Bu bir getto hikayesi. Fakirliği, vahşeti ve yozlaşmanın işlendiği bir hikaye. Bu temalar bizifilmi yapmaya sürükleyen tüm filmlerimizde bizi büyüleyen temalar. Bizi harekete geçiren bir başka konu ise Karındeşen Jack’in içinde bulunduğu psikoloji ve histeriyi körüklüyor olması” diyor.

Sokaklarda kader kurbanı olarak hayatlarını sürdürmeye çalışan kadınlara musallat olan katil, büyük bir korku salar. Hepsinin hayatı tehlike içindedir.

Hayatlarını belki de tek koruyabilecek bu zavallıların tek ümit ışığı Müfettiş Fred Abberline’dır (Johnny Depp). Abberline,her ne kadar kendisi de hayata kırgın biridir ve yaşadığı ve gördüğü insanlık dışı her şeyden haşhaş içerek kaçmaya çalışmaktadır ama bu zavallı kadınların da tek kurtarıcısı olduğunu bilmektedir.

Müfettişe bu zorlu soruşturmada yardımcı olarak kendisine Çavuş Godley (Robbie Coltrane)verilmiştir. Godley, Abberline’a her konuda yardımcı olmaya çalışan iyi bir dosttur.

Karındeşen Jack soruşturması polislik mesleği için de bir dönüm noktası oldu. 1880’li yıllarda şimdi bildiğimiz parmak izi gibi prosedürler olmadığından cinayet sonucu ölen birinin yanında bulunmanız bile katil olmanız için yeterli sebep olarak gözükmekteydi. Kan testleri ve bir çok prosedür işte bu olaydan sonra çok daha bilimsel yöntemlerle araştırılmaya başlandı.

Yönetmen: Allen Hughes, Albert Hughes

Senaryo: Eddie Campbell, Alan Moore

Oyuncular: Ian Richardson, Ian Holm, Heather Graham, Johnny Depp, Johnny Depp

Filmin Türü: Macera, Gerilim,

Orijinal Adı: From Hell

Yapımcı Firma: 20th Century Fox [us]

Yapım Yılı: 2001

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 121 dk.

Resmi Sitesi: http://www.fromhellmovie.com/

Dağıtıcı Firma: Özen Film

Vizyon Tarihi: 22.02.2002

>Cehennemden Gelen Filmi ile ilgili

Son Dakika Güncel Cehennemden Gelen Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement