Cezaevi Arkadaşını Dere Yatağına Gömen Sanığa 17 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Cezaevi Arkadaşını Dere Yatağına Gömen Sanığa 17 Yıl Hapis

Cezaevi Arkadaşını Dere Yatağına Gömen Sanığa 17 Yıl Hapis

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 12 yıllık cezaevi arkadaşını kendisinden haraç istediği için öldürerek, dere yatağına gömdüğü iddia edilen Ali Karakaşlı ile olaya karıştıkları öne sürülen 5 kişinin yargılanması tamamlandı.

06.01.2012 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 12 yıllık cezaevi arkadaşını kendisinden haraç istediği için öldürerek, dere yatağına gömdüğü iddia edilen Ali Karakaşlı ile olaya karıştıkları öne sürülen 5 kişinin yargılanması tamamlandı. Cinayeti işlediğini itiraf eden sanık Ali Karakaşlı, toplam 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İnegöl'de geçen nisan ayında Fatih Tetik (23), birlikte alkol aldığı arkadaşları Ali Karakaşlı (34) ve Ali Kemal Güneş (28) ile otomobile binip gezmeye çıktı. İddiaya göre Ali Karakaşlı otomobilde, kendisinden 'Haraç' istediğini öne sürdüğü Ali Kemal Güneş'i tabanca ile 13 el ateş ederek öldürdü. Ali Karakaşlı ve Fatih Tetik, daha sonra cesedi Kadir Merttürk (35), Münür Kanar (58), Yavuz Nazlısöz (35) ve İlhami Uzun'un (32) yardımıyla, Saadet Köyü'nde Elmacık Deresi Mevkii'nde bulunan 50 metrelik uçuruma attı. Cesedin görülebileceğini düşünen Karakaşlı, Tetik ve arkadaşları, bu kez kıyafetlerini çıkarttıkları cesedi iki kaya arasında toprağa gömdü.

Olayın ardından vicdan azabı nedeniyle uyuyamadığını söyleyen Fatih Tetik, 10 gün sonra emniyet müdürlüğüne giderek işledikleri suçu itiraf ederek, cesedin gömüldüğü yeri güvenlik birimlerine gösterdi. Gözaltına alınan Fatih Tetik ve suç arkadaşı Ali Karakaşlı ile kendilerine yardımcı olan Kadir Merttürk, Münür Kanar, Yavuz Nazlısöz ve İlhami Uzun yakalandı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Fatih Tetik, Ali Karakaşlı, Kadir Merttürk, Münür Kanar tutuklanırken, Yavuz Nazlısöz ile İlhami Uzun ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Haklarında, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi cezası istemiyle dava açılan sanıkların karar aşamasına gelen yargılamaları tamamlandı. Mahkeme heyeti, son sözünde, "Mahkemenin takdirine sığınıyorum" diyen Ali Karakaşlı'ya, "Adam öldürmek" suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi. Suçun tahrik altında işlenmesi ve sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan heyet, Karakaşlı'nın bu cezasını 16 yıla indirdi. Mahkeme, Karakaşlı'ya, "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, aynı davada Fatih Tetik'e, "Suç delillerini gizlemek" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan 4 yıl, Kadir Merttürk, Münür Kanar, Yavuz Nazlısöz ve İlhami Uzun ise "Suçluyu kayırdıkları" iddiasıyla 3'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

SB/(FK/AAA) - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevi Arkadaşını Dere Yatağına Gömen Sanığa 17 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement