Cezayir-Libya Kara Sınırı - Son Dakika
Güncel

Cezayir-Libya Kara Sınırı

Bir yılı aşkın süredir kapalı bulunan Cezayir-Libya kara sınırının yeniden açılması için iki ülke yetkilileri arasında görüşmelerin başladığı bildirildi.

11.09.2015 23:03

Bir yılı aşkın süredir kapalı bulunan Cezayir- Libya kara sınırının yeniden açılması için iki ülke yetkilileri arasında görüşmelerin başladığı bildirildi.

Cezayir'deki diplomatik bir kaynaktan alınan bilgiye göre, başkent Cezayir'de bir araya gelen Libyalı siyasi temsilciler, aşiret liderleri ve toplumun ileri gelenlerinden oluşan bir heyet ile Cezayirli yetkililer, Mayıs 2014'ten bu yana kapalı tutulan kara sınırının yeniden açılması için görüşmelere başladı.

Libyalı 8 delegeden birinin Tobruk, birinin Trablus  hükümeti temsilcisi olduğu, geri kalan 6'sının ise aşiret liderleri ve önde gelen isimlerden oluştuğu belirtildi. Dün ve önceki gün Cezayir'e ulaşan Libya heyetinin iki ülke kara sınırının yeniden açılması için görüşmeler yürüteceği aktarıldı.

Güvenlik ve yasal zorlukların Cezayir'i kara sınırını sürekli açmasına engel olduğu, Cezayir'in kara sınırının yeniden açılması için Libya heyetinden güvenlik ve yasal garantiler almaya çalışacağı ifade edildi.

Öte yandan AA muhabirine konuşan Bidal Ebu Bekir isimli Yerel Yardım Komitesi üyesi, Libya'nın güneyinde yaşayan halkın gıda ve ilaç sıkıntısı içinde bulunduğunu söyledi.

Cezayir'in yaklaşık 10 ay önce hastalar ve akrabalarını ziyaret etmek isteyenler için kara sınırını açtığına işaret eden Ebu Bekir, "Cezayir bugün de Libya'nın güneyine gıda ve ilaç yardımı gönderilmesine karar verdi. Ancak Libya'nın özellikle güneybatısındaki durum gerçekten çok kötü" diye konuştu.

Cezayir Ouargla Üniversitesi Öğretim Üyesi Yakub Baali ise "Cezayir, artan silah kaçakçılığı nedeniyle Libya sınırını kapatmak zorunda kaldı" dedi.

Baali, Libya'da devam eden iç savaş ve merkezi bir hükümetin bulunmamasından kaynaklanan yasal zorluklar nedeniyle iki ülke arasındaki mevcut üç kara sınırının açılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezayir-Libya Kara Sınırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement