Conifa Euro 2017 North Cyprus'ta Açılış Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Conifa Euro 2017 North Cyprus'ta Açılış Yapıldı

Conifa Euro 2017 North Cyprus\'ta Açılış Yapıldı

FIFA'ya üye olmayan futbol takımlarının biraraya gelerek oluşturduğu Conifa 2. Avrupa Şampiyonası'nın açılış seramonisi gerçekleştirildi.

04.06.2017 23:44

FIFA'ya üye olmayan futbol takımlarının biraraya gelerek oluşturduğu Conifa 2. Avrupa Şampiyonası'nın açılış seramonisi gerçekleştirildi.

Turnuvanın açılışına Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Conifa Avrupa Başkanı Alberto Rischio, Conifa Dünya Başkanı Per-Anders Blind, 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, bazı milletvekilleri ve parti başkanları katıldı.

HASAN SERTOĞLU: "UEFA VE FIFA'YA EKSİĞİMİZ OLMADIĞINI GÖSTERMEK İSTİYORUZ"

Açılış seremonisinin ardından açıklamalarda bulunan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bu turnuvanın yapılmasını çok istediklerini şimdi bu isteklerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "UEFA ve FIFA'ya eksiğimiz olmadığını göstermek istiyoruz. Neler yapabileceğimizi göstermek önemliydi" dedi.

Sertoğlu, tüm takımlara başarılar dilerken, turnuvanın iyi geçmesini diledi.

ALBERTO RİSCHİO: "CONIFA EURO 2017 SINIRLARIN KALKTIĞINI GÖSTERİYOR"

Conifa Avrupa Başkanı Alberto Rischio yaptığı konuşmada, "Dün futbolun kalbi Cardiff'de atıyordu, bugün ise Lefkoşa'da atıyor. Bu bizim için önemli bir gelişmedir" diyerek böylesi önemli bir temsiliyet nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getirerek Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'na teşekkür etti.

Hepsi farklı ülkelerden gelen 8 takımın rekabet edeceğini söyleyen Rischio, Conifa Euro 2017'nin sınırların kalktığını gösteren bir işaret olduğunu söyledi.

PER-ANDERS BLİND: "İNSANLARIN VARLIĞI ASLINDA TÜM DÜNYAYI TEMSİL EDİYOR"

Conifa Dünya Başkanı Per-Anders Blind ise yaptığı konuşmada, "Dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek Conifa'nın "Futbol oynamak için Özgürlük" gibi bir platform olduğunu, farklı kültürler, farklı hikayeler ve tarihlerden gelen insanların varlığının aslında tüm dünyayı temsil ettiğini söyledi.

Conifa Euro 2017'nin güzel bir organizasyon ile başladığına dikkat çeken Per-Anders Blind, "Herşeyin başında toplumlar yani halk vadır. Umarım bu turnuva iyi geçer. Tüm takımlara başarılar dilerim" dedi.

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: "BU KÜÇÜK ÜLKENİN BÜYÜK YÜREKLİ İNSANLARINI KUTLARIM"

Turnuvanın açılışında konuşan Başbakan Hüseyin Özgürgün, sporun centilmenlik olduğunu dile getirerek, "Bu küçük ülkenin büyük yürekli insanlarını kutlarım. Bu turnuva gençlik için büyük önem ifade ediyor. Kardeşlik, dostluk ve barış. Bağnaz Rum zihniyeti ile çocuklarımızın spor yapamadığı bir dönem geçirdik. Spor ambargosu bir insanlık ayıbıdır. Utanç vericidir. Bu güzellikler bu ayıbı işleyenleri sağduyuya çağırsın" dedi.

KKTC CONIFA'YA GALİBİYETLE BAŞLADI

Conifa Euro 2017 açılış maçında KKTC ile Karpatalya karşı karşıya geldi. Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadelede Dymtro Zhukov düdük çalarken yardımcılıklarını Vitaly Main, Valery Kravchenko, Roger Lundback yaptı.

Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda oynanan maç uzun süre çekişmeli geçti. Maçtaki tek sarı kartı 57. dakikada Karpatalja'dan Illes Gyula gördü. Maçın tek golünü, KKTC'den Mustafa Yaşınses 89'uncu dakikada kaydederek takımının mücadeleden galibiyetle ayrılmasını sağladı.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Conifa Euro 2017 North Cyprus'ta Açılış Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement