Cordon Bleu Paris'te "Bulgur" Akşamı - Son Dakika
Kültür Sanat

Cordon Bleu Paris'te "Bulgur" Akşamı

Cordon Bleu Paris\'te "Bulgur" Akşamı

Türk şef Sevim Gökyıldız, dünyaca ünlü mutfak sanatları okulu Cordon Bleu'de bulgur temalı bir sunum gerçekleştirdi

25.10.2013 00:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gastronomi yazarı ve şef sevim Gökyıldız, dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Cordon Bleu'de "bulgur" temalı bir sunum yaptı.

Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Cordon Blue okulu işbirliğiyle Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen sunumda Gökyıldız, şef Leyla Güz Brossard ve Fransız meslektaşı Frederic Lesourd konuklara bulgur içerikli yemekler hazırladı.

Gökyıldız, bulgurun Türk mutfağındaki yerine değinerek, Türkiye'nin coğrafi konumu ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasının gastronomik açıdan büyük bir zenginlik oluşturduğunu söyledi.

Bulgurun magnezyum ve fosfor yönünden oldukça zengin olduğuna dikkati çeken Gökyıldız, özellikle Ortadoğu mutfağında çok sık kullanıldığını kaydetti.

Gökyıldız, sunumuna mercimek köftesi ve tavuklu keşkek yaparak başlarken, keşkekin yalnızca Türkiye'de değil tüm Ortadoğu'da bilindiğini ve Arapça "harisa" olarak isimlendirildiğini ifade etti.

Keşkekin ardından sebzeli bulgur pilavı ve irmik helvası pişiren Gökyıldız, irmik helvasının yapımına dair birkaç püf noktasını katılımcılarla paylaştı.

Gökyıldız'ın ardından Fransız şef Lesourd konuklara İtalyan mutfağına ait karidesli carpaccio ve Ortadoğu mutfağına ait tabbule hazırladı.

Sunum, Türk mutfağına ait bulgur içerikli birçok yemeğin servis edildiği kokteyl ile sona erdi. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Cordon Bleu Paris'te 'Bulgur' Akşamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement