Çorlu'da Eski Genelev Yıkılıyor - Son Dakika
Güncel

Çorlu'da Eski Genelev Yıkılıyor

Çorlu\'da Eski Genelev Yıkılıyor

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde belediye, genelev olarak kullanıldıktan sonra boşaltılan iki katlı evleri görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle yıkma kararı aldı.

01.07.2011 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde belediye, genelev olarak kullanıldıktan sonra boşaltılan iki katlı evleri görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle yıkma kararı aldı. Bazı evlere yerleşen Roman vatandaşların direnme olasılığı karşısında polis, panzer ve köpeklerle önlem aldı. Üç ev yıkılırken, Romanların oturduğu 7 evin boşaltılması için bir hafta süre verildi.

Çorlu Belediye Başkanlığı, Çerkezköy yolu üzerinde daha önce genelev olarak kullanılan eski binaları 'kötü görüntüsü' nedeniyle yıkma kararı aldı. Bu sabah iş makineleriyle evin önünde gelen yıkım ekipleri, 10 evden 7'sine Roman vatandaşlarının yerleştiğini görünce direnme ihtimaline karşı polisten destek istedi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bölgeye Çevik Kuvvet, panzer ve polis köpekleri sevk edildi. Ayrıca olay çıkma ihtimali göz önünde bulundurularak bir itfaiye aracı ve ambulans hazır bekletildi.

Belediye yıkım ekibi daha önce genelev olarak kullanılan ve boşaltılan 3 evi iş makineleri ile yıktı. 7 evde izinsiz olarak oturan Roman aileler ile konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan evlerin boşaltılması için bir hafta süre verdi.

GENELEV OLARAK KULLANILDI

Hıdırağa mevkiinde bulunan 10 ev, yaklaşık 5 yıl öncesine kadar genelev olarak kullanıyordu. Çorlu Belediyesi tarafından genelevin Tekirdağ yolu üzerindeki başka bir alana taşınması üzerine buradaki evler atıl durumda kalmıştı. - Tekirdağ/ Çorlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorlu'da Eski Genelev Yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement