DAÜ'sinden Kadınlar Günü Dolayısıyla Anlamlı Konferans - Son Dakika
Dünya

DAÜ'sinden Kadınlar Günü Dolayısıyla Anlamlı Konferans

DAÜ\'sinden Kadınlar Günü Dolayısıyla Anlamlı Konferans

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kadınlar Günü Etkinlikleri Çerçevesinde, Mormenekşe Kadınlar Birliği İşbirliği İle Ortak Bir Konferansa İmza Atıyor.

10.03.2011 21:29  Güncelleme: 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu akdeniz üniversitesi (daü) sağlık bilimleri fakültesi, kadınlar günü etkinlikleri çerçevesinde, mormenekşe kadınlar birliği işbirliği ile ortak bir konferansa imza atıyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, hedeflerinin "Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında halkı sağlıkla ilgili konularda bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Harutoğlu, KKTC'de en sık rastlanan hastalıkların başında kalp-damar hastalıkları, obezite, diyabet ve kanserin geldiğini belirterek, bu hastalıkların en önemli sebeplerinin başında yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Harutoğlu, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin 2010 Ekim ayında hayata geçirdiği "Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk tarafından "Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Besin Hazırlama Yöntemleri" konulu bir konferans verileceğini bildirdi. Prof. Dr. Harutoğlu konferansın yarın (11 Mart 2011 Cuma), Mormenekşe Kadınlar Birliği Lokali'nde, saat 19:00'da başlayacağını ve halka açık olacağını halkımıza duyurdu.

Prof. Dr. Harutoğlu DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak en önemli misyonlarından birisinin, ülkenin sağlık kurumları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak, halkı sağlıklı yaşamla ilgili konularda bilinç düzeylerini artırmak olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Harutoğlu, hedeflerinin hastalıklar oluşmadan önlemek veya potansiyel hastalıkların oluşumunu geciktirmek olduğunu sözlerine ekleyerek düzenleyecekleri konferansta sağlıklı beslenme kuralları ve sağlıklı pişirme teknikleri hakkında halka bilgi verileceğini sözlerine ekledi.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi "Sağlıklı Yaşam Projesi" için Mağusa ve Karpaz bölgelerinin pilot bölge olarak seçildiğini aktaran Prof. Dr. Harutoğlu, hedeflerinin sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliği yaparak bu tür konferansları KKTC genelinde uygulamak olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Harutoğlu, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi "Sağlıklı Yaşam Merkezi"nin en kısa zamanda faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi. Bu merkezin öğrencilerin mesleki eğitimleri için bir laboratuvar niteliği taşıyacağını ayrıca halk sağlığı için önemli bir merkez olacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Dünya DAÜ'sinden Kadınlar Günü Dolayısıyla Anlamlı Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement