Deik İcra Kurulu Başkanı Yırcalı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Deik İcra Kurulu Başkanı Yırcalı Açıklaması

DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Doğu Akdeniz'deki Dört Ülkenin Ortak Serbest Ticaret Bölgesi Kurması İçin Strateji ve Eylem Planı Hazırladıklarını Bildirdi.

24.03.2011 17:56

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Doğu Akdeniz'deki dört ülkenin ortak serbest ticaret bölgesi kurması için strateji ve eylem planı hazırladıklarını bildirdi. Yırcalı, yazılı açıklamasında, halen ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerine vize uygulayan Rusya'nın Türk iş adamlarını vizeden muaf tutmasını Türk iş adamlarını ayrıcalıklı kılan önemli bir adım olduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, tüm yetkililere çabalarından dolayı teşekkür eden Yırcalı, Rusya'ya 17 Nisandan sonra seyahat edecek Türk vatandaşlarının 6 aylık süreyle Rusya'da vizesiz konaklama imkanı elde edeceklerini ifade etti. Yırcalı, bu uygulama sayesinde iş adamlarının hem zamandan hem de vize masraflarından kurtulacaklarını, 2011'de Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının 3 milyondan 4 milyona, Türkiye'den Rusya'ya gidecek ziyaretçi sayısının da 300 binden 500 bine çıkmasının beklendiğini bildirdi. Vizelerin kalkmasının ticarete olumlu etkisine Doğu Akdeniz Bölgesi'ni örnek gösteren Yırcalı, şunları kaydetti:

" Suriye, Lübnan ve Ürdün'le vizeler kalktıktan sonra artan ticaret, ortak bir ticaret bölgesi kurulması için ortam oluşturdu. DEİK olarak Doğu Akdeniz'deki dört ülkenin ortak bir serbest ticaret bölgesi kurması için strateji ve eylem planı hazırladık. Bu planın uygulanmasını takip ediyoruz."

- BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deik İcra Kurulu Başkanı Yırcalı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement