Beylikdüzü'ndeki Deri Fuarında Renkli Açılış - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'ndeki Deri Fuarında Renkli Açılış

Beylikdüzü\'ndeki Deri Fuarında Renkli Açılış

Dünya genelinde deri sektörünü buluşturan 9. İstanbul Deri Fuarı, Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezinde açıldı.

18.11.2014 16:26  Güncelleme: 17:34

Haber - Kamera: Enver ALAS - Özgür ARSLAN - İSTANBUL/ DHA

Dünya genelinde deri sektörünü buluşturan 9. İstanbul Deri Fuarı (İDF), Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde açıldı. Deri sektörünün önde gelen firmalarının yeni model ürünlerini sergilediği fuar renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen İstanbul Deri Fuarı'nın açılışına Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Başkanı Ruken Mızraklı, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Teleke ile yerli ve yabancı çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

SEKTÖRE YENİ BİR VİZYON KAZANDIRMAMIZ GEREKİYOR

Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı açılış konuşmasında fuarın her yıl daha da büyüdüğünü belirterek, "2023 hedeflerimiz arasında yer alan 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz doğrultusunda mutlaka sektörlere yeni bir vizyon kazandırmamız gerekiyor. Bu vizyonda yüksek teknoloji ve katma değeri artırmak var. Bunun için inovasyon, tasarım, AR-GE ve Marka çalışmaları yapıyoruz. İnşallah Türkiye'nin dünyadaki imajını çok iyi bir şekilde yükselteceğiz. Türkiye'nin bundan sonraki geleceği konteynırlarımızı yükte hafif, pahada ağır, az enerji tüketen enerji yatırımı yapmaktan geçiyor" dedi.

FUAR BU YIL DERİ FESTİVALİ NİTELİĞİNİ TAŞIYOR

TÜRDEV Yönetim Kurulu Başkanı Ruken Mızraklı da fuarın geleneksel fuarcılık anlayışından farklı olarak festival niteliğinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Mızraklı, "Bu sene düzenlenen fuarı daha çok festival olarak tasarladık. Birçok farklı sektörden insana deri ile dokunmak istedik. Bunun için, mimarlar, heykeltraşlar, ayakkabıcılar, çantacılar hatta deriden aksesuar yapan arkadaşlarımız burada. Deriyi farklı kullanım alanlarıyla zenginleştirerek fuarda bir sinerji yaratmak istedik. 2014 deri sektörü açısından zor bir yıl. 2015'in de çok kolay geçeceğini düşünemeyiz. Bu nedenle farklı inovatif etkinliklere yönelmek lazım. Rusya'nın inşallah daha düzgün bir şekle girmesini ve durumunun düzelmesini diliyoruz" diye konuştu.

FİRMA SAHİPERİ SEKTÖRÜN SIKINTILI BİR DÖNEMDE GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ

Öte yandan firma sahipleri ekonomik kriz nedeniyle deri sektörünün sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, fuardan beklentilerini dile getirdi. Fuara yeni modelleriyle katıldıklarını belirten firma sahibi Olesya Çam, "Geçen yıl düzenlenen fuar çok zor geçtiği için bu sene çok önemli bir hale geldi. Yeni modeller üzerinde çalışmalar yaptık. Müşterilerimizi bekliyoruz, fuar inşallah güzel geçer" şeklinde ifade etti. Konuşmaların ardından Mehmet Büyükekşi ve Ruken Mızraklı yanındakilerle birlikte açılış kurdesini keserek ardından fuar alanındaki standları gezdi. 35 ülkeden 368 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla 3 gün sürecek olan fuar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'ndeki Deri Fuarında Renkli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement