Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bilgin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bilgin Açıklaması

Lemi Bilgin, Cumhuriyet'in 100.yılında Türkiye'nin 81 İlinde Her Akşam Düzenli Olarak Perdelerini Açan Tiyatro Etkinlikleri Gerçekleştirmek İstediklerini Bildirdi.

08.03.2011 13:22

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'nin 81 ilinde her akşam düzenli olarak perdelerini açan tiyatro etkinlikleri gerçekleştirmek istediklerini bildirdi.

Bilgin, bir programa katılmak için geldiği Adana'da, son 10 yılda uluslararası ilişkilerde yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte Türk tiyatrosunun, Çin'den Şili'ye kadar dünyanın birçok ülkesinde sahne aldığını, Arap dünyasında ise Mısır, Suriye ve İran gibi ülkelerde gösteriler düzenlediklerini ifade etti.

Yurt dışında yaşanan olumlu gelişmelerin, yurt içinde de devam ettiğini anlatan Bilgin, şunları kaydetti:

"Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü olarak, son 3 yılda 21 olan sahne sayımızı Gaziantep, Kahramanmaraş, Zonguldak gibi illerimizde yeni sahneler açarak 54'e çıkarttık. Hedefimiz 60 sahneye ulaşmak. Artan sahne sayımızla birlikte özel tiyatrolar da bu şehirlerde oyunlarını daha rahat sergileyebiliyorlar. Türkiye'nin her yerine sahne açmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Yerel yönetimlerden, üniversitelerden ve sivil toplum kuruluşlarından bulundukları yerlere sahne açmamız için yoğun talep var. Bu bizi elbette mutlu ediyor. Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılında 81 ilde her akşam düzenli olarak perdelerini açan tiyatro etkinliklerini gerçekleştirmek istiyoruz."

Bilgin, yaşanan olumlu gelişmelerde genç tiyatrocuların da payının büyük olduğunu kaydetti.

Son yıllarda televizyon ve tiyatronun birbirini destekler nitelikte olduğunu dile getiren Bilgin, "Oyuncularımız televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde gösterdikleri başarılarla üne kavuşuyorlar. Hayranları onları görmek için oyunlarını izlemeye geliyorlar. Ama şurası bir gerçek ki, izleyiciyi oyunda tutan oyunun kalitesidir. Tiyatrodan alınan haz farklıdır" dedi.

Türkiye'de tiyatroya olan ilginin son yıllarda büyük ivme kazandığını vurgulayan Bilgin, devlet tiyatroları olarak mart ayı içerisinde 50 farklı yerde oyun sahneleyeceklerini kaydetti.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bilgin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement