Devre Mülk Dolandırıcılığı" İddiasına Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Devre Mülk Dolandırıcılığı" İddiasına Suç Duyurusu

Yalova'nın Armutlu ilçesinde satın aldıkları devre mülklerin yapılmadığı ve paralarını alamadıklarını öne süren bir grup, "nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

17.07.2018 17:24

Yalova'nın Armutlu ilçesinde satın aldıkları devre mülklerin yapılmadığı ve paralarını alamadıklarını öne süren bir grup, "nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy Adalet Sarayı'na gelen grup, savcılığa suç duyurusunu dilekçesini sundu.

Armutlu'daki bir termal tatil köyünden devre mülk alanların nitelikli, organize bir dolandırıcılıkla karşı karşıya olduğu savunulan dilekçede, "Bu organize s¸ebekenin hayali olarak u¨rettigˆi imar alınamaz araziler gec¸ici olarak devir-satın alınmakta o¨nce bir grup insana pazarlanmakta, teslim tarihi yaklas¸ıp proje akıbeti ifs¸a oldugˆunda bir digˆer isme gec¸ilmektedir. Pazarlanan bu yerler genellikle Yalova-Esenko¨y-Armutlu hattında kalmaktadır. Bo¨lgede bulunan emlak firmaları, I·stanbul merkezli pazarlama ve satıs¸ ofisleri ve belirli ins¸aat firmalarının fikir ve is¸ birligˆi ile bu tezgahı kurduklarını go¨stermektedir." denildi.

I·nsanların yumus¸ak ve zayıf tarafları kullanılarak suistimal yapıldığı aktarılan dilekçede, yıllara yayılan alacak, icra ve tu¨ketici davalarının sonuc¸suz kaldığı, insanların magˆdur edildiği, davalar sonuc¸landıgˆında da s¸irketin el degˆis¸tirmis¸, kapanmıs¸ ya da sahiplerinin kayıplara karıs¸mıs¸ olabileceği ifade edildi.

Tasarımlar, go¨rseller, animasyonlar ve etkileyici ic¸erikler ile satıs¸ vaatli so¨zles¸melerin pazarlamacılara dagˆıtıldığı, telefon, sosyal medya, mailler, ilanlar, afis¸lerle hedef kitleye ulaşıldığı, so¨zde termal bo¨lgesine davet edildiği, go¨stermelik bir tanıtım ofisinde yemekler verildiği, güvenilir kurum imajının oluşturulduğu bildirilen dilekçede, satıs¸ vaadiyle so¨zles¸meler yapıldığı, pes¸inatların alındığı, senetlerin imzalatıldığı belirtildi.

İlgili şirketin binden fazla üyesinin bulunduğu, her bir üyeden en az 15 bin lira alındığı, toplamda 15 milyon liranın toplandığı ve şu anda şirket üzerinde kayıtlı hiçbir mal varlığının olmadığı savunulan dilekçede, "U¨yeler ile ilis¸kiler teslim tarihine gelinceye kadar dengede tutulmaya c¸alıs¸ılır. Teslim tarihi yaklas¸tıgˆında zeytinlik olarak alındıgˆı iddia edilen arazi el degˆis¸tirmis¸, ins¸aat, ins¸aat ruhsatı namına hic¸bir s¸ey alınmamıs¸tır. Satıs¸ ofisi, tabelalar degˆis¸mis¸, yeni yu¨zlerle bas¸ka bir s¸irket ve bas¸ka bir isim altında yeniden satıs¸a c¸ıkartılmıs¸tır." ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, ilgili firmaların yöneticileri hakkında, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açılması talep edildi.

Adliye önünde grup adına açıklama yapan Ersin İşçioğlu, toplam 2 bin 500 mağdur olduğunu, 20 milyon liralık vurgun yapıldığını iddia ederek, "Proje hiçbir şekilde aradan yıllar geçmesine rağmen hayata geçmiyor. Mağdurlar bu şirketlerin merkezlerine gidip konuyla ilgili bilgi almak için başvurduklarında 'Artık bizim halihazırdaki var olan şirketimiz kapatıldı, devredildi' diyerek ikinci bir şirketle mağdurlar muhatap bırakılıyorlar. Hayali olmayan projeleri insanlara servis ederek, sözleşme imzalıyorlar." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devre Mülk Dolandırıcılığı' İddiasına Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement