Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1 - Silvan'da kaybolan 15 yaşındaki çocuğun cesedi bulundu (2)YUSUF'UN CENAZESİ AİLESİNE TESLİM EDİLDİSilvan ilçesindeki DSİ ait sulama kanalına düşen Fırat ve Selman Kızılçiçek'in arama çalışmalarında bulunan ve 1 Temmuz tarihinden beri kayıp olan 15 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ın cesedi...

12.07.2018 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - Silvan'da kaybolan 15 yaşındaki çocuğun cesedi bulundu (2)

YUSUF'UN CENAZESİ AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Silvan ilçesindeki DSİ ait sulama kanalına düşen Fırat ve Selman Kızılçiçek'in arama çalışmalarında bulunan ve 1 Temmuz tarihinden beri kayıp olan 15 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ın cesedi otopsi yapılmak üzere sabah saatlerinde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Yusuf Yılmaz'ın cenazasi ailesine teslim edildi. Çocuklarının cenazesini alan acılı aile, toprağa verilmek üzere Batman'ın Beşiri ilçesine götürdü.

Öte yandan dün DSİ kanalında boğularak can veren Fırat Kızılçiçek'in otopsisi tamamlanarak, yakınlarına teslim edildi. Dün akşam kardeşi Fırat Kızılçiçek ile sulama kanalına düşen Selman Kızılçiçek'in de cesedi saat 11.30 sıralarında sulama kanalında bulundu ve otopsi için hastaneye kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

-Adli Tıp Kurumu önünde görüntü

-Bekleyen kalabalık

-Yusuf'un cenazesinin çıkarılması

-Cenaze aracına bindirilişi

-Yakınlarının ağlamaları

-Fırat Kızılçiçek'in cenazesinin ailesine teslim edilmesi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN-Burak EMEK/DİYARBAKIR,

=========

2 - 11 yaşındaki Yiğit, 'çakmak gazından öldü' iddiası

TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde çakmak gazı kokladığı iddia edilen Yiğit Atılgan (11) hayatın kaybetti.

Çorlu'da ortaokul öğrencisi Yiğit Atılgan, yaz tatili nedeniyle bir köfteci de çırak olarak çalışmaya başladı. İddiaya göre Nusratiye Mahallesi Menekşe Sokak üzerine bulduğu bir çakmak gazını koklayan Yiğit, fenalaşarak yere yığıldı. Yoldan geçenlerin görüp haber vermesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdığı Yiğit Atılgan, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olayı öğrenen Yiğit'in yakınları sinir krizleri geçirdi.

Yiğit'in cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Hastane tabelası

-Tabutan morgdan cenaze aracına konması

-Yiğit Atılgan'ın fotoğrafı

-Detaylar

Haber-Kamera Mehmet YİRUNÇORLU(Tekirdağ),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========

3 - Evrim'i arama çalışmaları devam ediyor

Fatih YILMAZ/TURHAL (Tokat), - TOKAT'ın Turhal ilçesinde, 2 gün önce sabah yayladaki çadırlarının önünde kardeşiyle oynarken, kaybolan Evrim Atış'ı (3,5) arama çalışmaları sürdürülüyor. Evrim'i arama çalışmalarına komando timleri JAK timleri ile kadavra köpeği ve iz takip köpeği ile sabah erken saatlerde başlandı.

Dilek- Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan Evrim Atış, 2 gün önce sabah saatlerinde, Yenisu köyü yaylasındaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Satı Atış'ın peşinden gitti. Evrim'in arkasından geldiğini gören Satı Atış, gelini Dilek'e seslenerek, torununun çadıra bırakılmasını istedi. Evrim'i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Satı Atış (1,5) ile oynarken gören Dilek Atış, ahıra girdi. Bir süre sonra dönen Satı Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Çevrede aranan Evrim, bulunamayınca komşulardan da yardım istenirken, jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine yaylaya jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Küçük Evrim, 2 gün boyunca aranan Evrim bulunamadı.

JAK TİMİ ARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Bölgeye Ankara'dan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi de ulaştı. JAK timi Evrim'i bulmak için yanlarında getirdikleri 1 kadavra köpeği ve 1 iz takip köpeği ile arama çalışmalarına başladı. Ayrıca arama çalışmalarına Samsun AFAD ekipleri de kadavra köpeği ve canlı arama köpeği ile arama çalışmalarına başladı.

EVRİM İÇİN SEFERBER OLDULAR

Tokat İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, UMKE ve köy sakinlerinin katıldığı arama çalışmalarında 5 bin metre kare alan da arama yapıldı. Arama çalışmalarına Tokat İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı 3 komando timi, 2 JÖH timi, 85 jandarma personeli, 16 AFAD personeli, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) personeli ve Yenisu köyü sakinlerinin yanı sıra çevre köylerden gelen vatandaşlarda arama çalışmalarına katıldı.

SKYRANGER ILE ARAMA YAPILIYOR

Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ayrıca arazinin ormanlık alan olmasından dolayı drone ve termal görüş özelliğiyle konvoy takip ve arazi tarama görevlerini yerine getirebilen, 300 metrelik mesafeden yüz tanıma imkanı sunan Skyranger adı verilen insansız hava araçları da Evrim'in aranmasında kullanılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Arama çalışmalarından görüntüler

-JAK Timleri arama çalışması

-Komandolar arama çalışması

-Arama köpeklerinin çalışması

-Kayıp Evrim'in fotoğrafı

-Genel Detay

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ, TOKAT

(226 MB)

=============

4 - Balıklı pide, ilgi odağı oldu

TRABZON'un Beşikdüzü ilçesinde hamur ustası Cavit Ercis, Karadeniz'in vazgeçilmez iki meşhur lezzeti balık ve pide bir araya getirdi, 'balıklı pide' yaptı. İşletmede kavurmalı, kıymalı, peynirli pide çeşitlerine somon, levrek ve mezgit gibi balık türleri de eklenmesi, müşterilerin beğenisi kazandı.

İlçede 30 yıllık hamur ustası Cavit Ercis alışılagelmiş peynirli ve kıymalıdan oluşan Karadeniz'e özgü pide çeşitlerine bir yenisini daha ekleyerek farklı bir lezzet ortaya çıkardı. Karadeniz'in vazgeçilmez iki meşhur lezzeti balık ve pide bir araya getirmeyi amaçlayan Ercis, müşterilerine somon, levrek ve mezgit gibi balık çeşitlerini pideyle birlikte sunuyor. Müşteriler, kendine özgü hamurdan yapılan ve içerisindeki farklı balık çeşitleri bulunan pideyle yep yeni bir damak tadı yakalıyor. Yöre sakinleri ve yerli turistlerin yanı sıra özellikle Körfez ülkelerinden bölgeye gelen turistlerin, iki lezzeti bir arada görmesiyle müşterilerin işletmeye de ilgisi arttı.

'GİZLİ KALMIŞ LEZZET'

İşletmede balıklı pideyi yapan hamur ustası Cavit Ercis, klasikleşmiş Karadeniz pidelerinin yenilenme zamanının geldiğini söyledi. Balıklı pidenin gizli kalmış bir lezzet olduğunu anlatan Ercis, "Karadeniz denildiği zaman pide akla gelir. Peynirli, kıymalı klasik pideler. Artık bu pidelerin de yenilenme zamanı geldiğini düşündük. 'Ne yapabiliriz' diye düşünürken, balıklı pideyi denedik. Tabi ki her balıktan da pide olmuyor. Şu anda en çok tutulan levrekli pide oldu. Balıklı pide, pideciler için gizli kalmış bir lezzet. Bizde bu lezzeti açığa çıkararak müşterilerimize sunuyoruz" dedi.

USTASINDAN BALIKLI PİDE TARİFİ

Ercis, müşterilerin pideyi beğenmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Hamur ustası Ercis, merak edenler için pidenin yapılışını şu şekilde anlattı:

"Balıklı pidenin hamurunu normal pideye oranla daha ince bir şekilde açıyoruz. Önceden hazırlanan içerisinde domates, biber ve yerel baharatların bulunduğu sos orantılı bir şekilde hamurun üzerine sürüyoruz. Müşterilerimizin tercihine göre, flöto şeklinde hazırlanmış ve kılçıkları çıkarılmış levrek, somon ve havyarı bu sosun üzerine koyuyoruz. Pidenin üzerine yine hazırladığımız sosu yerleştirip kaşarı serpiyoruz. Hazırladığımız pideyi fırında 15 dakika kadar bekletip müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz."

'HERKESİN TATMASI GEREKEN BİR LEZZET'

Balıklı pideyi arkadaşından duyduktan sonra ilçeye yemeye geldiğini belirten Burcu Dilli, herkesin bu lezzeti tatması gerektiğini belirtti. Dilli, "Karadeniz'in pidesi de balığı da meşhur. Bu iki lezzeti bir arada görmek çok güzel oldu. Balıklı pideyi arkadaşlarımdan duyduğumda bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim. Gelip yediğimde çok beğendim. Bütün herkesin tatması gereken bir lezzet" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Balıklı pidenin yapılışı

Usta ve müşterilerle röp

Detaylar

HABER KAMERA:  Emre KOLTUK/TRABZON

===============

5 - Cipten 100 bin liralık hırsızlık kamerada

KONYA'da, 2 hırsız, ev almak için inşaat firmasına giren gurbetçi Abdülkadir Başaran'ın (45) cipinin arka camını kırarak, içindeki 100 bin lirayı çaldı. Hırsızların parayı 45 saniyede çaldığı anlar, güvenlik kamerasınca kaydedilirken, yaklaşık 10 metre uzaklıktaki kamelyada oturanların ise olayı fark etmemesi dikkat çekti.

Olay, dün saat 10.30 sıralarında, merkez Selçuklu ilçesine bağlı Sancak Mahallesi'ndeki inşaat firmasının önünde meydana geldi. Gurbetçi Abdülkadir Başaran, iddiaya göre, merkez Karatay ilçesi Büsan Sanayi Sitesi içerisinde bulunan bankadan çektiği 100 bin lirayı, BS-16465 İsviçre plakalı cipinin bagajına koydu. Başaran, daha sonra ev almak için inşaat firmasına girdi. Aracını firmanın önüne park eden Başaran, bir süre sonra dışarı çıktığında cipin arka camının kırıldığını ve içinde parasının bulunduğu çantanın çalındığını fark etti. Firma yetkililerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

10 METRE UZAKLIKTAKİLER FARK ETMEDİ

Hırsızların, cipin bagajından 100 bin lirayı çalma anı ise inşaat firmasının güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, başlarında kapüşon bulunan ve yüzleri kapalı 2 kişinin, cipin arka camını kırarak, bagajdaki parayı aldığı görülüyor. Hırsızlardan birinin, para dolu çantayı kendi araçlarına koyduktan sonra para düşmüş olabileceğini düşünerek, cipe gidip, bagajı kontrol etmesi dikkat çekti. Hırsızlar, 45 saniyede 100 bin liranın olduğu çantayı çalarken, bu sırada yaklaşık 10 metre uzaklıktaki kamelyada oturanların olayı fark etmediği görüldü. Polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------------

-Olay anı güvenlik kamerası

-Hırsızların camı kırıp çantayı alması

-Olay yerinden kaçmaları

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

===========

6 - Babası evi terkeden 14 yaşındaki Azad'ın hayat mücadelesi

MARDİN'in Derik ilçesinde, babası 10 yıl önce başka bir kadınla evlenerek evi terkeden 14 yaşındaki Azad Tekin, yaşıtları tatil yaparken kendisi günde 2 iş birden yapıyor. Sabah erken sebze haline giderek sebze satan Azad Tekin, öğleden sonra ise, ayakkabı boyacılığı yapıyor. 6 çocuk annesi Hamdiye Tekin de, resmi nikahlı eşinin, 10 yıl önce evi terketmesinden sonra gündelik işler yaparak, çocuklarının geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Okulların kapanmasının ardından Derik ilçesi Cevizpınar mahallesinde yaşına yaşayan Azad Tekin, yaşıtları tatile giderken, kendisi ekmek parası çıkarmak ve aile bütçesine katkıda bulunmak için günde iki iş birden yapıyor. Kendisinden yaşça büyüklerin bile yapamadığını yapan Azad, sabah güneşin doğuşuyla birlikte, eski sebze haline giderek, annesiyle birlikte sebze satıyor. Öğlen saatlerine kadar sebzelerini bitiren Azad ve annesi, öğlen yemeğinden sonra da başka işlerde çalışıyor. Azad, ayakkabı boyacılığı yaparken, anne Hamdiye Tekin ise, ev temizliği ve yünlü yorgan dikerek, günlük işlerle para kazanmaya çalışıyor.

Babasının 10 yıl önce annesini terkettiğini ve bu yüzden ailedeki büyüklerin çalışmak zorunda olduğunu belirten Azad Tekin, "Ben 8'inci sınıfa geçtim. Yokluk içinde geçiyor hayatım. Ben de annem ve kardeşlerime yardımcı olmak için sabahları sebze haline gidiyor, sebze satıyorum. Bunu bitirdikten sonra da öğlen eve geliyorum. Öğlen yemeği yedikten sonra bu kez boya sandığımı alarak ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Günlük yaklaşık 15-20 lira kazanıyorum. Okuluma devap edip, doktor olmak istiyorum. Bunun için de iyi bir okula gitmem gerektiğini biliyorum. Ama imkanlarımız el vermiyor. Her şeye rağmen doktor olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Eşiyle, görücü usulü ile tanıştıklarını ve resmi nikahlı olduklarını anlatan 6 çocuk annesi Hamdiye Tekin de, kocasının başka bir kadınla on yıl önce kaçtığını söyledi. 6 çocukla ortada kaldığını anlatan ve Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Tekin, şöyle konuştu:

"45 yaşında, 6 çocuğum var. 25 yıllık resmi nikahlı evliyim. Buna rağmen kocam beni ve çocuklarımı on yıl önce terkederek, başka bir kadınla, başka bir şehirde yaşamaya başladı. On yıldan beri hayat mücadelemi onurlu bir şekilde veriyorum. Kaldığım ev anneme ait. 20 yaşındaki oğlum, çalışmak için battı illerine gitmiş. 17 yaşındaki kızım Dilek de yaşadığımız ekonomik nedenlerden dolayı psikolojik destek alıyor. Ben de şeker ve kalp hastasıyım. Ama, bugüne kadar onurlu bir şekilde çalışarak helal para kazandım. Çocuklarıma gücüm yettiği kadar baktım. Azad 8'inci sınıfa gidiyor. Okulda da çok başarılı. Okullar kapandığından beri o da benimle birlikte sabah erken kalkıyor. Birlikte sebze haline gidiyoruz. Burada sebze satıyoruz. Öğlen eve geliyoruz yemek yedikten sonra Azad, ayakkabı boyacılığı yapıyor. Ben de artık gündelik ne iş olursa onu yapıyorum. Genelde yünlü yorgan dikimini yapıyoruz. Mevsimi gelmiş. Komşularımızın ve bizi bilenler bize ne işleri varsa getiriyor, ben de yapıyorum. Ama, çocuklarımın daha iyi şartlarda yetişmesini, eğitim almasını istiyorum. Bunun için devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Malım yok, mülküm yok. Oğlum doktor olmak istiyor. Bu şartlarda çok zor görünüyor. Devletimizin bize yardım etmesini istiyorum."

Görüntü Dökümü

-Azad Tekin, sebze halinde çalışırken

-Azad Tekin'in sebze halinde konuşması

-Hamdiye Tekin'in Kürtçe konuşması

-Hamdiye Tekin, yünlü yorgan dikmesi

-Anne ve çocukları bir arada

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/ELAZIĞ, -

Görüntüler, Derik dosyasında

=============

7 - 'Halkı galeyana getirmek, kuşku içinde yaşatmak toplumda travma oluşturabilir'

UZMAN Pedagog İshak Orhan, son dönemlerde işlenen çocuk cinayetleri nedeniyle halkı galeyana getirmenin, kuşku içinde yaşatmanın, toplumda ayrı bir travma oluşturabileceğini söyledi. Orhan, "Çocukları öldürenleri idam etseniz bile bu bataklıktaki sineği öldürmek gibidir. Bizim bataklığı kurutmamız lazım" dedi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara cinayeti ile Ağrı'nın Bezirhane köyünde 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölü bulunmasının toplumda travma oluşturabileceğini söyleyen uzman pedagog İshak Orhan, "insanlar hiç kimseye güvenmemeye, hiç dışarı çıkmamaya ve çocuklarının bir yerlere göndermemeye başlıyorlar. İnsanlar, çocuklarını mutlaka oynatacaklar. Ama gözlerinin önünden ayırmayacaklar. Çocuklara, yanlarına bir yabancı yaklaştığında yüksek sesle bağırmasını ve ondan kaçmasını isteyecekler. Hele bu dönemde önceki olaylar şehirlerde oluyordu. Şimdi olaylar kırsal kesimde olmaya başladı. Ciddi olarak anne ve babaların çocuklarının nereye gittiklerini ne yaptıklarından haberdar olmaları gerekiyor. Çocuklarına, bir yabancı senin yanına yaklaşacak olursa yüksek sesle bağırarak ondan kaç denilecek. Bu çok önemli. Çocuğun yüksek sesle anne, baba, amca gibi bağırması halinde yabancılar anında tepki göstereceklerdir. Yani anneler çocuklarını eğitmeliler. Kendi aralarında bir parola oluşturmalılar. Yabancılara her zaman inanmamalarını, yabancıların kendilerine zarar verebileceklerini bilmeliler. Yabancıların kendilerine kesinlikle dokundurtmalılar. Anne ve baba, çocuklarına bunu vurgulamalılar" dedi.

AİLELER, ÇEVRELERİNDEKİ İNSANLARI TANIMALI

Nerede otururlarsa otursunlar ailelerin çevrelerindeki insanları tanımaları gerektiğini ifade eden Orhan, "Artık insanlar çevrelerinde yaşayanların nasıl bir kişiliğe sahip oldukları bilmeleri lazım. Şehirde de otursanız, oturduğunuz apartmanda, mahalledeki insanları tanımalıyım demeliler. Nasıl insanlar, eşime, çocuğuma zarar verebilirler, araştırmamız lazım. Bu tür olayları gerçekleştirenler içine kapanık, kimseyle konuşmayan, hasta ruhlu insanlardır. Kendisine özgüveni olmayan insanlardır. O kişiyi idam edelim, ama o kişiyi öldürmek sivrisinekleri öldürmek gibidir. Bizim bataklığı kurutmamız gerekiyor. Bunun için çabalamak gerekiyor. Bizim toplumuzda en büyük yanlış eğitim yanlışlığıdır. Ahlaklı nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. İnsanların birbirlerine hoşgörülü olduğu, birbirini tolere ettiği, her zaman hatalarını görmediği nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Empati eğitimi yapacağız. Çocuklarımızı böyle yetiştirebilecek olursak onları kurtarabiliriz" diye konuştu.

(Görüntü dökümü:

---------------------------------------

-Pedagog İshak Orhan ropörtaj

-Detaylar

(KJ: Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,)

=======================================

8 - Vanlı çocuklar, olimpik havuzda yüzme öğreniyor

Behçet DALMAZ/VAN, - VAN Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2012 yılından beri hizmet veren Merkez İpekyolu ilçesindeki olimpik yüzme havuzu, okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte öğrencilerle dolup taşıyor. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, kentteki olimpik yüzme havuzunun ulusal ve uluslararası yarışmaların yapılabileceği standartlarda olduğunu, bu yıl  düzenlenen bölge şampiyonasında da Van olarak 64 madalya kazandıklarını söyledi.

Van'ın Merkez İpekyolu ilçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde 2012 yılında hizmete açılan 50 metre uzunluğu, 25 metre genişliği, 3 metre derinliği ve 2,5 metrelik 10 kulvarı bulunan olimpik yüzme havuzuna, okulların yaz tatile girmesiyle birlikte öğrenciler akın etti. Ulusal ve uluslararası yarışlara ev sahipliği yapabilecek standartlarda olan yüzme havuzunda, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından yaz tatili boyunca öğrencilere yüzme antrenörleri eşliğinde yüzme eğitimleri veriliyor. Aileleriyle birlikte havuza gelen 6-13 yaş grubu arası öğrencilere haftanın 3 günü, spor kulüplerine üye sporcu öğrencilere ise haftanın 5 günü yüzme eğitimi veriliyor.10 antrenör ve 4 cankurtaranın görev yaptığı olimpik yüzme havuzuna gelen 2 bin öğrenci arasında kız çocuklarının yoğunlukta olduğu görüldü. Öğrencilerin, havuza balıklama atlayıp yüzmeleri renkli görüntüler oluşturdu.

AMAÇ, ULUSLARARASI SPORCU YETİŞTİRMEK

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Nevzat İnanç, amaçlarının olimpik yüzme havuzda uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil edecek sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. İnanç şöyle konuştu:

"Bu yüzme havuzumuza 2 bin öğrenci geliyor. Yüzme havuzumuzda 5 kadrolu antrenörümüz, 5 fahri olmak üzere 10 antrenör ve 4 cankurtaranla bu hizmeti vermekteyiz. Bunun dışında yaz aylarında Edremit ilçemizde bulunan açık yüzme havuzumuzda her yaz bin ile 1500 arasında çocuğumuza 3 antrenör, 2 cankurtaran da yüzme eğitimi veriyor. Havuzumuz son derece yoğun. Şu an itibarıyla havuzda 6 antrenörümüz 20'er kişilik gruplarla çocuklarımıza hizmet veriyor. 2012 yılında hizmet vermeye başlayan bu havuzdaki eğitimlerimiz sonucunda, son olarak bu yıl ilimizde düzenlenen bölge şampiyonasında sporcularımız 12 il ve yaklaşık 300 sporcunun katıldığı müsabakalarda 64 madalya aldılar. Türkiye şampiyonasında ise 13 madalya aldılar. 5-6 yıllık bir geçmişimizde yüzmede oldukça iyi bir noktada olduğumuzu belirtmek istiyorum. Amacımız, ileriki yıllarda bu havuzda uluslararası sporcu yetiştirmek. Havuzumuz, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak niteliklere sahip."

'ÇOCUKLARA YÜZMEYİ SEVDİRİYORUZ'

İzmirli yüzme antrenörü Nurşen Kırabalı ise Van'da 2 yıldır çalıştığını belirterek, "Buradaki eğitimlerde çocuklara, özellikle yüzmeyi sevmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Yani temel eğitim bizim için önemli ilk etapta. Çocuklara önce nefes koordinasyonu verdikten sonra teknik anlamda eğitimler veriyoruz. Çocuklara suyu sevdiriyoruz. Çocuklara haftanın 3 günü bu eğitimleri veriyoruz. Yarışmalara hazırlanan öğrencilere ise haftanın 5 günü bu eğitimler veriliyor. Yüzme eğitimlerine yoğun bir talep var. Ben bu yoğun ilgiye hayranım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Olimpik yüzme havuzu

-Havuzda yüzen çocuklardan genel ve detaylar

-Yüzen çocuklarla röportajlar

-Havuzda yüzme eğitimi gören çocuklar

-Detaylar

-Yüzme antrenörü Nurşen Kırabatlı ile röportaj

-Yüzme eğitiminden detaylar

-Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nevzat İnanç ile röportaj

-Yüzen çocuklar

-Tribünlende oturan çocukların aileleri

-Havuzta balıklamaca atlayış yahan kız çocuklar

-Bir kız ile röportaj

-Genel ve detaylar

========================

9 - Kuşadası Gençlik Festivali başladı

Orhan SENCER//KUŞADASI (Aydın), - 5 günde 53 konsere ev sahipliği yapacak Kuşadası Gençlik Festivali başladı.

Umut Kuzey önderliğinde, Milyon Yapım organizasyonu ve Kuşadası Belediyesi işbirliği ile Kuşadası Davutlar Bölgesi Sevgi Plajı'nda düzenlenen festival, dün akşam Set konseriyle başladı. Set'in ardından sırasıyla Yeni Türkü ve Moğollar konser verirken, ilk günün kapanışını ise Islandman yaptı.

Geçtiğimiz yıl 90 bin müzikseveri buluşturan Kuşadası Gençlik Festivali'nin 3'üncü yılında Duman, Şebnem Ferah, Teoman, Athena, Mor ve Ötesi, Hayko Cepkin gibi Türk rock müziğinin önde gelen isimlerinin yanı sıra, Ümit Besen & Pamela, Ceza, Halil Sezai, Emre Aydın, Ezhel ve Sattas'ın da aralarında olduğu farklı müzik türlerinden sanatçılar da sahne alacak.

Kuşadası Gençlik Festivali'nin programı şöyle:

-12 Temmuz Perşembe-

1. Sahne

Pentagram

Ceza

Yüzyüzeyken Konuşuruz

Erdem Yener

Murder King

The Madcap

2. Sahne

Duman

Ümit Besen & Pamela

Umut Kuzey

Melek Mosso

What da Funk

Piiz

-13 Temmuz Cuma-

1.Sahne

Hayko Cepkin

Halil Sezai

Pera

Yasemin Mori

Niyazi Koyuncu

Hedonutopia

2. Sahne

Şebnem Ferah

maNga

Fatma Turgut

Gazapizm

Gülçin Ergül

Sekerse Tehlike

-14 Temmuz Cumartesi-

1. Sahne

Athena

Pinhani

Adamlar

Deniz Tekin

Çamur

Supernova

2. Sahne

Emre Aydın

Seksendört

Ezhel

Sena Şener

Gökcan Sanlıman

Palmiyeler

-15 Temmuz Pazar-

1.Sahne

Teoman

Feridun Düzağaç

Zakkum

Kalben

Sattas

Ezgi Aktan

2. Sahne

Mor ve Ötesi

Selda Bağcan & Boom Pam

Cem Adrian

Vega

Aydilge

Öfkeli Kalabalık

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Konserlerden görüntüler

-Festivalden detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement