Dikey Geçiş Sınavı bitti! DGS sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak - Son Dakika
Güncel

Dikey Geçiş Sınavı bitti! DGS sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak

ÖSYM tarafından 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı tamamlandı. Peki DGS sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak?

30.06.2019 12:51  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tamamlandı. Sınavda adaylara toplamda 120 soru soruldu. Peki, DGS sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak?

DGS 81 İLDE UYGULANDI

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2019-DGS), 81 il ve 88 sınav merkezinde uygulandı.

SINAV 15O DAKİKA SÜRDÜ

Toplam 336 bin 573 adayın başvurduğu DGS saat 10.15'te başladı ve adaylara 150 dakika süre verildi. Sınavda 120 sorudan oluşan sayısal ve sözel testler uygulandı. Testlerde çoktan seçmeli sorular yer aldı.

SONUÇLAR NE ZAMAN VE NEREDEN AÇIKLANACAK?

2019-DGS sonuçları, ÖSYM tarafından 25 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Dikey Geçiş Sınavı bitti! DGS sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dikey Geçiş Sınavı bitti! DGS sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement