Dillerden Gönüllere Unutulmayan Besteler - Son Dakika
Güncel

Dillerden Gönüllere Unutulmayan Besteler

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü, Elif Güreşçi'nin konuk sanatçı olduğu 'Dillerden Gönüllere Unutulmayan Besteler' temalı konserde ustaların eserlerini Bursalı sanatseverler için seslendirdi.

11.02.2017 14:06

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda 'Dillerden Gönüllere Unutulmayan Besteler' temalı konser verdi. Bursalı müzikseverlerin ilgi gösterdiği konseri, şef Fahri Dibekoğlu yönetti. Konserin ilk bölümünde Türk Sanat Müziği bölümü sanatçıları tarafından solo ve koro halinde Munir Nureddin Selçuk, Avni Anıl, Selahaddin Pınar, Cevdet Çağla, Sadi Hoşses, Sadettin Kaynak, Şerif İçli gibi ustaların eserleri seslendirildi. Hicaz, hicazkar, uşşak ve nihavend makamlarındaki eserleri başarıyla sahneye taşıyan sazendeler ve sanatçılar, dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Konserin ikinci bölümünde ise Türk Sanat Müziği sanatçılarına Elif Güreşçi eşlik etti. Türk sanat müziğinin usta isimlerinin beste ve güftelerini seslendiren Güreşçi, performansıyla dinleyenlerden beğeni topladı. Şarkılara eşlik eden Bursalılar ise keyifli bir akşam yaşadı.

Bursa'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Elif Güreşçi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü'nün birçok bölümüyle bir okul haline geldiğini, birçok genç yetenek yetiştirdiği gibi yetiştirmeye devam edeceğine inandığını belirtti. Birbirinden değerli ustaların Orkestra Şube Müdürlüğü'nde görev aldığını hatırlatan Güreşçi, kendisinin de her zaman çalışmalara destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Konserin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına BUSKİ Yürütme Kurulu üyesi Ekrem Yıldız, Bölüm Başkanı Nusret Parmaksız ve Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan tarafından konuk sanatçı Elif Güreşçi ve şef Fahri Dibekoğlu'na çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dillerden Gönüllere Unutulmayan Besteler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement