Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz" - Son Dakika
Toplum

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz"

Antalya'da camii, Kur'an kursu ve gençlik merkezinin toplu açılış törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Hep birlikte Kur'an ve sünnet yolunda çalışıp, yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.

13.11.2021 18:17  Güncelleme: 23:01

Antalya'da camii, Kur'an kursu ve gençlik merkezinin toplu açılış törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Hep birlikte Kur'an ve sünnet yolunda çalışıp, yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. " dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yapımı tamamlanan camiler, Kur'an kursları ve gençlik merkezinin yer aldığı toplu açılış törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, törende yaptığı konuşmada, mekanların en hayırlısı cami ve Kur'an kursunun açılışında bulunmanın hayırlı bir görev olduğunu dile getirdi.

Camilerin, Kur'an kurslarının ve gençlik merkezlerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, "Camilerimizi, Kur'an kurslarımızı, gençlik merkezlerimizi, hele 4-6 yaşındaki çocuklarımız için açılan sınıfları, kursları yapmak için gayret eden hayır yarışına giren o kardeşlerimizi, hayır sahibi insanlarımız var ya Allah onlardan razı olsun. " dedi.

Başkan Erbaş, cami, okul, Kur'an kursu gibi insanlara hayır sağlayan kurumları inşa eden insanların amel defterlerinin kapanmayacağını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Allah Resulü Efendimiz (s. a. s. ) buyuruyor ki; 'İnsanoğlunun öldükten sonra amel defterleri kapanır. Ancak şu üç kişinin amel defteri açık kalır. Bunlardan birisi sadakayı cariye sahibi insanlar. Yani cami, okul, köprüler yaptıranlar… İnsanlığın hizmetine, hayrına çeşitli katkı sağlayan sadaka-i cariye sahipleridir. İkinci sınıf insan ise hayırlı evlat yetiştiren anne babalardır. Son olarak da ilminden yararlanılan ilim insanlarının amel defteri kapanmayacaktır. "

"Kim, (Allah rızası için) bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar. " ayetini hatırlatan Başkan Erbaş, "Eğitim, gençlik merkezleri, Kur'an kurslarını yapmak için hayırda yarışan kulların, bütün insanlığı Allah yoluna sevk etmiş gibi olur. Bizim medeniyetimiz camiyi şehrin kalbi olarak kabul etmiş. Yüce Peygamberimiz (s. a. s. ) Medine'ye hicret ettiğinde ilk yaptığı şey oranın ortasına cami inşa etmek olmuş ve o mescidin içinde bir mektep yapmış ve orada yetişenler binlerce kilometre uzağa ilim, irfan götürmüş. " ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, ilk inen surenin 'Oku', ikinci inen sürenin ise 'Kalem' süresi olduğuna ifade ederek "Bu medeniyetin mensuplarının, çocuklarının elinden kitap düşmemesi gerekiyor. Bu medeniyetin elinde kitap ve kalem düşmediği asırlarda milletin ilim ve irfan anlamında en yüksek derecelere ulaşmıştır. " diye konuştu.

Diyanet İşleri mensupları olarak toplumun önünde rehberlik eden hizmetkarlar olduklarını vurgulayan Başkan Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı ilk kurulduğu sırada din görevlisi karşılığında 'Hademei Hayrat' yani hayır hizmetkarları bunu ülkemizde 81 ilimizde 922 ilçemizde ve binlerce köyümüzde yaptığımız gibi yurt dışında yüzlerce ülkede insanlara rehberlik etmeye çalışıyoruz. " şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı vasıtasıyla dünyanın 149 ülkesine ulaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sadece kurban hizmetleri vasıtasıyla. Ramazan hizmetleri vasıtasıyla 100 civarında ülkede iftar sofraları kuruyoruz. Bu milletimizin cömertliğini, milletimizin büyüklüğünü, yüceliğini, sevgisini ve muhabbetini milyonlarca insana tanıtmak anlamına geliyor. Sadece bir Ramazan sofrası kurmaktan ibaret değil bunun anlamı, sadece 1-2 kilo kurban eti ulaştırmak değil, bu bayrağımızı tanıtmak anlamına geliyor. Sadece Türkiye Diyanet Vakfının değil milletimizin kurduğu yüzlerce vakfın hem ülkemizde hem de ülke dışındaki gönül coğrafyasında yapmış olduğu bu hizmetler milletimizin bu şekilde ne kadar büyük olduğunu, cömert olduğunu tanıtmak anlamına geliyor. Hep birlikte Kur'an ve sünnet yolunda çalışıp, yer yüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. "

Konuşmalardan sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Antalya İl Müftüsü Nazif Yalçınkaya ve çok sayıda protokol üyeleri ile kurdela kesimi gerçekleşti.

Başkan Erbaş tarafından resmi açılışı yapılan cami ve Kur'an kurslarının isimleri şunlar: "Şehzade Korkut Camii ve Kur'an Kursu, Mustafa Naciye Gencer Camii, Sultan Ahmet Aydın Kur'an Kursu ve Gençlik Merkezi, Şehitler Camii ve Kuba Camii.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, törenden sonra açılışı yapılan Sultan Ahmet Aydın Kur'an Kursu ve Gençlik Merkezi'ni gezdi.

Kaynak: Habermetre

Son Dakika Toplum Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 'Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement