Dönüşen Tasarımlı Uçan Drone Djı Inspire 1 - Son Dakika
Teknoloji

Dönüşen Tasarımlı Uçan Drone Djı Inspire 1

Dönüşen Tasarımlı Uçan Drone Djı Inspire 1

Profesyonel amaçlı drone tasarımında lider firma DJI, popüler Phantom modelinden sonra şimdi de dönüşebilen DJI Inspire 1 modelini tanıttı.

14.11.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Profesyonel amaçlı drone tasarımında lider firma DJI, popüler Phantom modelinden sonra şimdi de dönüşebilen DJI Inspire 1 modelini tanıttı.

DJI firmasının profesyonel kullanım için ürettiği popüler Phantom 2 uçan drone modeline yabancı değiliz. Daha önce Apple'ın yeni inşa edilen merkezinin kaçak video çekimlerinde kullanılan DJI Phantom 2, ayrıca Oculus Rift ile kullanılarak havadan izleme imkanı da sağlayabiliyor. İşte firma şimdi uzmanlığını konuşturup yeni DJI Inspire 1 modelini piyasaya sunmuş durumda.

Ünlü Mythbusters TV programının yaratıcıları Adam Savage ve Jamie Hyneman'ın tanıtımında bulundukları DJI Inspire 1, özel tasarımı ve teknik özellikleri ile dikkat çekiyor. 2,800 Dolar fiyatı ile bu drone verdiğiniz parayı haketmeyi biliyor. Çift kişinin iki kumanda ile beraber yönetebildiği (bir kişi pilot ve bir başka kişi kamera kontrolünde) drone, 2 kilometre uzaktan bile idare edilebiliyor. GPS özelliği sayesinde otomatik rota takip ediyor, ayrıca üzerindeki kamera ve sonar sistemi ile iç mekanlarda bile hiçbir yere çarpmadan hareket edebiliyor.

Alt bölümündeki kamerası 4K çözünürlüğünde, 24-30 kare arası ayarda video çekiyor. 1080p videoları ise 24-60 kare arasındaki hızlarda çekmek mümkün. Araç havadayken çektiği görüntüleri, DJI'ın özel tasarımı olan Lightbridge isimli iletişim sistemi ile 2 kilometre uzakta bile olsanız 720p olarak canlı izleyebiliyorsunuz. Kamera tek tuşla 12 MP çözünürlüğünde fotoğraf da alıyor.

Ama DJI Inspire 1'in asıl ilginç özelliği, yerde iken aşağıya doğru dönük karbon-fiber pervane kollarının bir iniş takımı gibi görev yapması; havalandığında ise kolların yukarıya doğru yükselerek kameranın görüşüne engel olmaması. Böylece kamera kendi etrafında 360 derece dönebiliyor, yukarı aşağı ise 125 derece tarama yapabiliyor. 94 derecelik geniş açılı lensi ve sarsıntı dengeleme yeteneği ile havadan mükemmel görüntüler alabiliyorsunuz.

Bir başka ilginç drone örneği de, Back To The Future filmindeki ünlü DeLorean arabanın drone versiyonu.

The post Dönüşen Tasarımlı Uçan Drone DJI Inspire 1 appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dönüşen Tasarımlı Uçan Drone Djı Inspire 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement