Dünyanın Pulu Bu Müzede - Son Dakika
Güncel

Dünyanın Pulu Bu Müzede

Dünyanın Pulu Bu Müzede

Gaziantep'te ressam Mizyal Karabiber'in kurduğu Mizyal Galeri Müze'de dünyanın çeşitli ülkelerinden 10 binden fazla posta pulu meraklılarıyla buluştu.

28.12.2011 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te ressam Mizyal Karabiber'in kurduğu Mizyal Galeri Müze'de dünyanın çeşitli ülkelerinden 10 binden fazla posta pulu meraklılarıyla buluştu.

Mizyal Karabiber, Şekeroğlu Mahallesi Tahtani Cami Sokak'ta eski bir Antepevi'ni restore ettirerek içerisinde günlük hayatı yansıtan 100 yılı aşkın eserlerin yer aldığı Mizyal Galeri Müze'yi kente kazandırdı. Karabiber, Gaziantep'te öncülüğünü yaptığı Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışması'na katılan yüzlerce resmin sergilendiği örnek müzede dünyanın çeşitli ülkelerinden temin edilen 10 binden fazla posta pullarını da sergilemeye başladı.

Pul ve kartpostal kültürünü gelecek kuşakların da tanımasını amaçladığını belirten Mizyal Karariber, son yıllarda iletişimde mektup ve kartpostalın yerine başka araçların kullanılmasına rağmen pul koleksiyonerliğinin ilk günkü gibi popülerliğini koruduğunu söyledi.

Karabiber, Mizyal Galeri Müze çatısı altında Gaziantep Filatelistler Derneği'ni kurduklarını da söyledi. Karabiber, "Amacımız pulculuğu daha iyi yerlere taşımak, yeni koleksiyonerler ortaya çıkarmak ve Gaziantep'te pulculuğu kurumsallaştırarak bu konudaki boşluğu doldurmaktır. Derneğimiz kısa sürede tüm koleksiyonerleri bir araya getirerek koleksiyonlarını ve fikirlerini paylaşacak bir atmosfer doğurmayı görev edinmektedir" dedi. Karabiber, derneğin tüm pul severlere açık olduğunu anlattı. Karabiber, "Tüm filateli dostlarını derneğimize üye olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Gaziantep Filatelistler Derneği'nin kurucu üyeleri arasında Karabiber'in yanı sıra Prof.Dr. Arif Nacaroğlu, Prof. Dr. Semih Mumbuç, Hayriye Kuru, Bünyamin Kaynak, Zeynep Ege ve Selim Türk yer aldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünyanın Pulu Bu Müzede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement