Edirne Kırkpınar'a Rekor Katılım Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

Edirne Kırkpınar'a Rekor Katılım Bekleniyor

Edirne'de bu yıl 656'ıncısı düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılacak pehlivanların kayıtlarına başlandı.

12.07.2017 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de bu yıl 656'ıncısı düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılacak pehlivanların kayıtlarına başlandı. Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, güreşlere rekor bir katılım beklediklerini belirterek, katılımın 2 bin güreşçi sayısına ulaşacağını ön gördüklerini belirtti.

Edirne'de bu yıl 656'ncısı yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için pehlivanlar kayıtlarını yaptırmaya başladı. 14 boyda güreşçilerin kıran kırana güreşeceği Kırkpınar için kayıtlar, Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğü Mimar Sinan Spor Salonu'nda sabah saatlerinden itibaren başladı.

Önceki yıl katılan pehlivan sayısının 1959 olduğunu hatırlatan Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, bu yıl 2 bin rekoruna ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. 62 başpehlivanın Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kayıt yaptırması beklenirken, çok fazla talebin olduğunu vurgulayan Yılmaz, 656'ncısını bu yıl gerçekleştireceğimiz Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılımın en üst düzeyde olacağını düşünüyoruz. Geçen yıl 1959 sporcumuz vardı. Bu sene 2 bin kişiyi geçeriz diye planlıyoruz. Gelen talepler bu yönde. Bu atmosferi ve tarihi yaşamak istiyorlar. Milli sporcularımız, şampiyon olmuş sporcularımız hatta Taha Akgül dahil burada bizimle olmak istiyor. Taha Akgül dünyanın başpehlivanı. İnşallah kendisi minderde bize daha çok madalyalar kazandıracak. O aşamada buraya gelmesini doğru bulmuyoruz. Yağlı güreşe çok büyük bir talep var. Örfümüz, adetimiz ve ata yadigarı sporumuz bizim. Biz de Güreş Federasyonu olarak hakkaniyet çerçevesinde en iyi şekilde elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Birinci planda hakkı olanın hakkını teslim etmek. Amacımız bu inşallah bunu başarırız. En az hatayla bunu tamamlamak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde oldu. Sezon başlangıcından bu yöne kadar sürekli istişarelerde bulunduk. Hata her zaman olabilecek bir şey ama önemli olan bilinçli olmamızdır dedi.

BAŞPEHLİVANLAR VE HAKEMLERDEN BAYRAK GÖSTERİSİ

Darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün unutulmayacağını ve başpehlivanların bayraklı bir gösterisinin olacağını söyleyen Yılmaz, Bu sene 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yıl dönümüne denk geliyor. Manevi yönü büyük olacak. Geçen 15 Temmuz'dan bugüne kadar biz hep andık. Allah bir daha bu ülkenin başına böyle bir felaket yaşatmasın. Hiçbir zaman da bu tür hainlere teslim olmayacağız. Biz 15 Temmuz ile ilgili başpehlivanlarımızdan ve hakemlerimizden büyük bir bayrak şovumuz olacak. Yaklaşık 3 bin tane tişört yaptırdık. 15 Temmuz şehitlerine minnettarız şeklinde bir slogan yazıyor. Yine bir büyük bir pankart hazırladık. Kırkpınar bandosu ile beraber 15 Temmuz şehitlerimizi anacağız dedi.

Edirne Kırkpınar\'a Rekor Katılım Bekleniyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Kırkpınar'a Rekor Katılım Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement