Emek, Demokrasi Ve Özgürlük Blok'undan Şenlik Protestosu - Son Dakika
Güncel

Emek, Demokrasi Ve Özgürlük Blok'undan Şenlik Protestosu

Emek, Demokrasi Ve Özgürlük Blok\'undan Şenlik Protestosu

Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenmek istenen "Barışa Davet Şöleni"ne izin verilmemesi protesto edildi.

02.06.2011 02:40

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok'u öncülüğünde Taksim Gezi Parkı'nda yapılacak 'Barışa Davet Şöleni'ne izin verilmemesi yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından protesto edildi.

İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder grup adına yaptığı basın açıklamasında, seçim kampanyası çalışmaları sürecinde birçok baskı ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek "Seçim arifesinde miyiz yoksa 12 Eylül rejimini yaşamakta mıyız?. 12 Eylül rejimine rahmet okutulacak kısıtlamalar, gözdağları ve baskı altında bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Ağzımızdan barıştan başka bir söz çıkmadı. Bu merkez otoritenin bir tasarrufudur. Bunu tüm Türkiye önünde protesto ediyoruz. " dedi.

Sanatçılar Gencay Gürsoy, Leman Sam, İlkay Akkaya ve Yasemin Göksu'un katıldığı eylemde, 'Kalbinizde barışa bir yer açın' pankartı açıldı. Göstericiler eylem sırasında Hopa'da yaşanan olaylarda ölen emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun fotoğraflarını taşıdı. Konuşmalardan sonra sanatçılar ve göstericiler Taksim Tramvay durağından Emek, Demokrasi ve Özgürlük seçim çadırına kadar yürüdü. Şarkılar söyleyen, halaylar çeken grup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emek, Demokrasi Ve Özgürlük Blok'undan Şenlik Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement