Enerji ile Şifa Bulabilirsiniz - Son Dakika
Güncel

Enerji ile Şifa Bulabilirsiniz

Fiziksel ya da ruhsal olsun, enerji, herkes için yaşam kaynağıdır.

02.03.2012 16:30  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fiziksel ve ruhsal olarak enerjik insanlar her türlü zorluğun üstesinden kolaylıkla gelirler ve hayatlarında sivrilirler. Enerji şifası terapilerinin temel amacı stres ve anksiyeteyi azaltmak ve ruhsal olduğu kadar fiziksel anlamda da dinlenme sağlamaktır.

Kronik acı ve hastalıkların yanı sıra olumsuz inanç ve duygulardan arınmaya da yardım ederler. Enerji iyileştirme terapisinin amacı kişiyi rahatlatmak ve dinlendirmektir. Bu tekniklerin ilaçlardan ve konuşma terapilerinden daha faydalı olduğu da çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır. Enerji Tedavisi Çeşitleri Günümüzde kullanılan bazı enerji iyileştirme tedavileri:

•Reiki

•Kuantum dokunuş tekniği

•Magnet terapi

•Pranik şifa teknikleri

•Derin nefes teknikleri

Reiki; stresi azaltmak ve rahatlama sağlamak için kullanılan verimli bir şifa tekniğidir. Reiki'deki 'rei' evrensel ve ruhsal gücü; 'ki' ise enerji ve yaşamsal kuvveti simgelemektedir. Bir Japon tekniği olarak Reiki, enerji şifası için Mikao Usui tarafından geliştirilmiştir. Reiki, sağlığı, iyi yaşamı, refahı ve uzun hayatı destekleyen kalıtsal enerjiyi arttırmak üzere uygulanmıştır. Bu holistik şifa terapisine inananlara göre, alıcı, vücuduna yaklaşan şifacının ellerinden enerji almaktadır.

Enerjinin 7 çakrası bulunur: kök çakra, alın çakrası(üçüncü göz), boğaz çakrası, kalp çakrası, göbek çakrası, alt karın çakrası ve taç çakrası (omurilikteki son kemik). Reiki uygulamasında, kök çakra ve kalp çakrası ile uyumlu bir şekilde, fiziksel ve ruhsal şifa uygulayıcının alıcı üstündeki ellerinden ona aktarılmaktadır.

Reiki, kişinin fiziksel, ruhsal ve duygusal rahatsızlıklarını iyileştirmek; böylelikle huzurlu ve iyi hissetmesini sağlamak anlamına gelir. Uzaktan Reiki uygulamalarında, pratisyenler alıcı ile aralarında geçici bir bağlantı oluşturmak için bir mesafeden semboller kullanırlar. Kuantum dokunuşu; diğer bir güçlü enerji şifası tekniğidir. Bu teknikte, pratisyenler meditasyon, görselleştirme ve bazı nefes egzersizleri kullanarak alıcıya enerji verirler.

Bu şifa tekniği acının azaltılmasına, karaciğer enzimlerine, kas iskeleti rahatsızlıklarına yardımcı olmakta; ayrıca metabolizmayı hızlandırmaktadır. Magnet terapi; Randolph Stone tarafından geliştirilmiştir ve dokunmaya, sözlü etkileşim, egzersiz, beslenme vb. metotlara dayanmaktadır. Bu enerji arttırma terapisinden, migren, menapoz, sindirim problemleri, sırt ağrısı ve kronik yorgunluk gibi durumların tedavisinde faydalanılabilir.

Duygusal Özgürlük Tekniği (Emotional Freedom Technique- EFT): duygusal bir akupunktur gibi işleyen ve negatif inanç ve duyguların uzaklaştırılmasını sağlayan bir psikoterapidir. Bu enerji şifası, pratisyenin parmaklarının hastanın vücuduna hafifçe vurulması yoluyla gerçekleştirildiğinden EFT vuruş terapisi olarak da bilinmektedir.

Bu teknik Gary Craig tarafından geliştirilmiştir ve akupunkturla aynı temele dayanır. EFT şifa terapisi temel olarak, 7 çakra arasındaki uyumu bozan depresyon, anksiyete, fobi, bağımlılıklar ve yeme bozuklukları gibi negatif duyguları elimine etmek üzere uygulanır. Pranik şifa teknikleri tarama, temizleme, güçlendirme ve sonuç olarak kişinin vücudundaki enerjinin onarılması prensibine dayanır.

Bu teknik regl ağrıları, migren, mide problemleri, anksiyete, depresyon, stres, uyku bozuklukları gibi problemler için oldukça verimlidir. Derin nefes teknikleri; yoga ve meditasyon gibi sonuç veren tekniklerdir ve reflü, bazı kalp rahatsızlıkları, diabet, baş ağrıları, depresyon, obezite gibi sağlık sorunlarını azaltmaya yardımcı olurlar. Tüm bu tekniklerin ortak faydaları:

•Rahatlama sağlamak

•Şüphe ve korkuları uzaklaştırmak

•Her çeşit acıyı azaltmak

•Anksiyete seviyesini düşürmek

•Şüphe ve çekimserliğe neden olan engellerden kurtarmak

•Coşkulu ve günlük aktivitelerde aktif olunmasına yardımcı olmak

•Hayatı daha mutlu ve huzur içinde yaşanabilir kılmak

•Bağışıklık sisteminin fonksiyonelliğini güçlendirmek

•Insomnia ile mücadele etmek

•Kardiyovasküler sistemi, sinir sistemini, jinekolojik sistemi ve solunum sistemini güçlendirmek

•Vücudu enerjisine kavuşturmak

Bir atasözü 'sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' der. Dolayısıyla, akıl sağlığımız için sağlıklı bir vücuda sahip olmak herkes için bir gerekliliktir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enerji ile Şifa Bulabilirsiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement