Engel Tanımayan Dünyaca Ünlü Yıldız Raul Midon! - Son Dakika
Güncel

Engel Tanımayan Dünyaca Ünlü Yıldız Raul Midon!

Engel Tanımayan Dünyaca Ünlü Yıldız Raul Midon!

Ankara Caz Festivali kapsamında Türkiye'ye gelen, dünyaca ünlü isimlerle çalışmış görme engelli şarkı yazarı ve gitarist Raul Midon ile yaptığımız müzik dolu sohbet Mag Haziran sayısında sizlerle.

27.06.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Babasının dört yaşında kendisine bir davul hediye etmesiyle müzik hayatına giren , kendine has vokal ve perküsif gitar teknikleriyle ün kazanan görme engelli müzisyen Raul Midon, müzik kariyerine Miami'de kulüplerde ve barlarda gitar çalarak başladı. Julio ve Enrique Iglesias, Shakira, Ricky Martin, Alejandro Sanz gibi dünyaca ünlü isimlerle çalışmış olan müzisyen asıl solo kariyerine ise New York'a taşınması ile başladı. Bir sanatçı olarak en büyük başarısının sanatsal sesini keşfetmek olduğunu söyleyen müzisyen: "Charlie Parker'dan Stevie Wonder'a ve Bach'a kadar birçok sanatçıdan ilham aldım. Ayrıca aşılması imkansız görünen zorlukları aşmanın bir yolunu bulan insanlar da bana ilham verir." diyor.

Ankara Caz Festivali'ndeki konserinde gelecek albümünden bazı şarkılar seslendiren müzisyen, dinleyicinin kendisini sevmesini sağlayan güçlü noktasını:"Aldığım caz eğitimi bana geniş armoni bilgisi vermesinin yanında doğaçlama yeteneği de verdi. Böylece aynı şarkıyı her akşam farklı şekilde seslendiriyorum. Bu da seyircinin o gece o şarkının nasıl tınlayacağını merak ederek gelmesini sağlıyor." diyor.

Okurken keyif alacağınız MAG Haziran sayısı, ünlü ve başarılı isimlerle gerçekleştirilen özel sohbetleriyle yine dopdolu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engel Tanımayan Dünyaca Ünlü Yıldız Raul Midon! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement