Erzurum'da Vefalı Kahvehane - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Vefalı Kahvehane

Erzurum\'da Vefalı Kahvehane

Erzurum'da, dükkanına çay içmeye gelen müşterilerinin fotoğraflarını asarak 'vefa köşesi' oluşturan bir kahvehane işletmecisi, tavana da yöreye ait kaşıksız çay bardağı ve kıtlama şeker asarak görenleri şaşırttı.

22.08.2013 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, dükkanına çay içmeye gelen müşterilerinin fotoğraflarını asarak 'vefa köşesi' oluşturan bir kahvehane işletmecisi, tavana da yöreye ait kaşıksız çay bardağı ve kıtlama şeker asarak görenleri şaşırttı.

Kahvehane kültürünün yaygın olduğu ve çay üretilmediği halde en çok çay tüketilen şehirlerden biri olan Erzurum'da, 30 yaşındaki kahveci İbrahim Hakkı, dükkanında ilginç bir köşe oluşturarak görenleri şaşırttı. Kahveci İbrahim Hakkı, dükkanının bir köşesini müşterilerinin fotoğrafları için ayırdı. Kahvehaneye çay içmeye gelen müşterilerinin fotoğraflarını asarak 'vefa köşesi' oluşturdu. Müşterilerinin birbirleriyle kaynaşması ve samimiyetin oluşması için böyle bir köşe oluşturduğunu söyleyen 30 yaşındaki kahvehane işletmecisi İbrahim Hakkı, "Erzurum'da çay içme kültürü ve kahvehane kültürü çok yaygın. Ben de sürekli çay içmeye gelen müşterilerimin fotoğraflarından bir köşe oluşturmak istedim. Bu fotoğrafları asarak samimiyetin oluşmasını sağladım. Bizim için her şeyden önce samimiyet ve insanlık gelir. Buraya insanlar gelir çay içer parası olmasa bile hiç sorun değildir. Yaklaşık 2 ay önce çay içemeye gelen müşterilerimden fotoğraflarını isteyerek 'vefa köşesini' oluşturdum. Bu oluşturduğumuz köşe müşteriler tarafından ilgi görmeye başladı. Artık bir köşemiz doldu ikinci bir köşeyi açmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Hakkı, vefa köşesini oluşturmasının yanı sıra kahvehanenin tavanlarına Erzurum yöresine ait kaşıksız çay bardağı ve kıtlama şeker astı. Tavanın tümünü bardakları asan İbrahim Hakkı, sadece tavanın tam ortasına astığı bardakların içine çay kaşığı koyarak Erzurum'un misafirperver olduğunu kenti ziyarete gelenleri aralarına alarak sıcak karşıladıklarını simgelemek amacıyla tavanın tam ortasındaki bardakların içine çay kaşığı koyduğunu söyledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Vefalı Kahvehane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement