Fenerbahçe'nin Rakibi Lokomotiv Moskova Putin'in Gözbebeği - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'nin Rakibi Lokomotiv Moskova Putin'in Gözbebeği

UEFA'da Fenerbahçe ile eşleşen Lokomotiv Moskova, Rus Demiryolları'nın futbol takımı olarak faaliyet göstermesi ile dikkat çekiyor ve Putin'in gözbebeği durumunda.

15.12.2015 08:35  Güncelleme: 08:37

Rusya'nın bütün tanınmış takımları Vladimir Putin tarafından mali yapılarını güçlendirmeleri için dolar milyarderleri oligarkların yönetimine verilirken, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'yle karşılaşacak Lokomotiv Moskova, kurulduğu 1922 yılından bu yana bir kamu iktisadi teşekkülü (KİT) olan Rus Demiryolları'nın futbol takımı olarak faaliyet göstermesi ile dikkat çekiyor.

ÖNEMİ BÜYÜK

Dünya piyasalarındaki ağırlıkları nedeniyle ülke dışı aktörler iki enerji KİT'i Gazprom ve Rosneft'e önem veriyor. Oysa ükenin coğrafi koşulları gereği Rus Demiryolları'nın başında bulunmak, en az bu iki şirketi yönetmek kadar önemli görülüyor.

55.4 MİLYAR DOLAR CİROSU VAR

Bir bakanlıktan daha önemli görülen Rusya Demiryolları Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda geçtiğimiz ağustos ayına kadar Putin'in 90'larda yürüttüğü St. Petersburg Belediye Başkan Yardımcılığı günlerinden arkadaşı ve kendisi de eski bir KGB ajanı olan Vladimir Yakunin bulunuyordu. Yakunin, İngiltere'de yaşayan oğlunun da adının karıştığı yolsuzluk iddiaları sonrasında 10 yıldır bulunduğu görevinden emekliye ayrıldı. Yakunin, Kırım ve Ukrayna krizleri sonrası ABD'nin yaptırım uyguladığı isimler listesindeydi. 85 bin 200 kilometreyi işleten Rusya Demiryolları, 55.4 milyar dolar ciroya sahip ve yatırımcı ilişkileri sunumuna göre 1.1 milyon kişiyi istihdam ediyor.



RUS YANDEX FENERBAHÇE'NİN SPONSORU

Mehmet Ali Yalçındağ Fenerbahçe'nin sponsoru olan arama motoru Rusya merkezli Yandex, bunun karşılığında 4 milyon Euro ödedi. Ayrıca ilk kez uygulamaya geçen bir yöntemle Fenerbahçeli taraftarlar Yandex ürünlerini kullandıkça ödenecek tutar artıyordu. Yandex Türkiye CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, ağustos ayında imzalanan 1 yıllık anlaşmanın detaylarını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da hazır bulunduğu imza töreninde, "Yandex'ten bir yıl için taraftarlar günlük 25-30 arama yaparsa, her bir Fenerbahçe taraftarı için 36 dolar ödeyeceğiz. 1 milyon taraftar olursa 40 milyon dolar ödeyeceğiz. Üzeri de olabilir" demişti. Fenerbahçe Başkanı Yıldırım ise "Artık sadece arama motoru olarak Yandex kullanacağım. Tüm Fenerbahçe taraftarlarını Yandex kullanmaya davet ediyorum" açıklaması yapmıştı.

AZİZ YILDIRIM'IN MEVKIDAŞI DEMİR LEYDİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın mevkidaşı Olga Smordskaya, Lokomotiv Moskova'da profesyonel yönetici olarak görev yapıyor. 2010'dan bu yana kulübün başında bulunan ve 'demir leydi' olarak bilinen Smordskaya'nın yönettiği kulüp, gelirlerinin yüzde 20'sini kendi imkânlarından kalanını ise Rus Demiryolları'ndan sağlıyor. (Kaynak: Habertürk)

Fenerbahçe\'nin Rakibi Lokomotiv Moskova Putin\'in Gözbebeği

Son Dakika Spor Fenerbahçe'nin Rakibi Lokomotiv Moskova Putin'in Gözbebeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • batman: o maçta herkes fenerli olacak türkiyede bu bir milli meseledir 9 1 Yanıtla
  • surmeneli: bir trabzonlu olarak istemeyerek de olsa sayın cumhurbaşkanının takımı fenerbahçeyi tutacagiz 8 1 Yanıtla
  • Fbli: Potin şike yapar kesin 8 0 Yanıtla
  • TÜLiNiST: Tüm türkiye bir olup,,feneri desteklemeliyiz,,Gs,Bj,Bursa,Trabzon ve diger tüm takimlarimizin taraftarlarindan rica ediyorum,,putinin takimini darma dagin etmeliyiz,,ancak centilmence hareket edilmelidir,,türk misafirperverligini tüm rusyaya göstermeliyiz. 6 0 Yanıtla
  • Erdal: Rusya babalara geldi beyler 5 1 Yanıtla
  • ...Erbaa...: .....HAİN CHP ve HDP LİLER.....ESADI DESTEKLEDİNİZ TÜRKMENLER ÖLÜYOR.... PKK ve DHKP-C Yİ DESTEKLEDİNİZ POLİSİMİZ,ASKERİMİZ ÖLÜYOR..... BU MİLLETİN SİZDEN ÇEKTİĞİ NEDİR.. 2 3 Yanıtla
  • kürşat: Raylar Putin gitsin 4 0 Yanıtla
  • vatanci: hadi fenerbahce.butun türkiye sizinle.su putinin gözbebeklerini bi oyun da dunyayi ters görsun pis herif 3 1 Yanıtla
  • Rakbas: Google candır... 3 0 Yanıtla
  • İKP ( İslam Komunist Partisi ): NATO,ABveARAP, ların oyunlarına geldik/geliyoruzBENCE.Rusya uçağını düşürmekle(ZamanıDeğildi)çok büyük hata yaptık.Vatanımız uçuruma sürüklenmek,parçalanmak üzere.Bizimkiler Camilerle,Rabia işaretleriyle,Türbanlarla,uğraşarak (AraplarınDinBekçiliğiniYaparak) Dünyaya hakim olacaklarını sanarlar?Zaman Atom(Bilim,Teknoloji)Çağı.Beyinler değişmesse,geleceğimiz iyi deği(BelkideGeçBileOldu).İslam,a,,Terörist Damgası,,vurulup,MüslümanlaraBütünKapılarKapatılabilir.RotaÕyleGõsteriyor. 0 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement