Fikir Kulüpleri Federasyonu Yeniden Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Fikir Kulüpleri Federasyonu Yeniden Kuruldu

Türkiye çapında 180'den fazla üniversite kulübü ve topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen Üniversite Kongresi'nde Fikir Kulüpleri Federasyonu kurulmasına karar verildi Türkiye çapında 180'den fazla üniversite kulübü ve topluluğunun...

16.03.2013 13:51

Türkiye çapında 180'den fazla üniversite kulübü ve topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen Üniversite Kongresi'nde Fikir Kulüpleri Federasyonu kurulmasına karar verildi Türkiye çapında 180'den fazla üniversite kulübü ve topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen Üniversite Kongresi'nde Fikir Kulüpleri Federasyonu kurulmasına karar verildi. Kongre'nin sonuç bildirgesinde, cezaevlerindeki öğrencilere özgürlük talebi tekrar edilerek, "Yüzlerce öğrenciyi cezaevlerine gönderen siyasi iktidarı ve onun güdümünde işleyen yargıyı lanetliyoruz" denildi.

Türkiye çapında çeşitli üniversitelerde faaliyet gösteren 180'den fazla üniversite kulübü ve topluluğu dün, ODTÜ U3 Amfisi'nde gerçekleştirilen Üniversite Kongresi'nde bir araya geldi.

Kongrede ülke ve üniversiteye ilişkin üniversite gençliğinin fikirleri ve bu doğrultuda geliştireceği tutum ortaya kondu. Üniversite Kongresi'nde, toplumun sorunlarından bağımsız olunamayacağı, sorunlara ilişkin geliştirilecek duyarlılığın bilimden, aydınlanmadan, bağımsızlıktan ve özgürlükten yana olması gerektiği belirtildi.

Toplantıda alınan kararlar şu şekilde açıklandı:

"-Kongremiz, ülkemizde yürütülen savaş çığırtkanlığına, emperyalizmin politikalarında ülkemizin rol almasına kesin olarak karşı olduğunu ilan eder.

-Kongremiz iktidarın dayattığı yeni anayasayı ve başkanlık sistemini koşulsuz reddetmektedir. Yeni anayasa ve başkanlık sisteminin iç yüzü halka anlatılacak, alternatifler yaratılıp topluma mal edilecektir.

-Üniversiteliler ülkede artan dinselleşmeye karşı aydınlanma değerlerinin taşıyıcısı ve aydınlanmanın kararlı savunucuları olmaya devam edeceklerdir.

-Yeni YÖK yasasına karşı çıkmak bir ülke meselesidir. İlerici üniversite gençliği, meydanı akıl dışılığa teslim etmeyecek, yeni YÖK yasasına geçit vermeyecektir.

-Üniversiteli kimliğine şeklini veren bilimsel düşünüşün terk edilmesine izin verilmeyecek, akademiden uzaklaştırılan bilim üniversitede var edilmeye devam edecektir.

-Kültür sanat alanına yönelik ülke genelinde süren kısıtlama ve içerik boşaltma çabalarına kesin olarak karşı durulacaktır.

-Üniversite gençliğinin uzun yıllardır savunduğu ve savunduğu için hapislerde yattığı eşit-parasız eğitim talebini sahiplenmektedir.

-Üniversite gençliğinin umutlarını ve hayatla olan bağlarını zedeleyen, bunun yanında ülkenin geleceğini olumsuz etkileyen geleceksizliğe karşı mücadele edilecek, üniversite öğrencileri arasında dayanışma bağlarının kuvvetlendirilmesi için çalışmalar yapılacaktır.

-Kongremiz yüzlerce öğrenciyi cezaevlerine gönderen siyasi iktidarı ve onun güdümünde işlediği herkesçe kabul edilen yargıyı lanetler. Kongremiz cezaevlerindeki öğrencilere özgürlük talebini tekrar eder ve cezaevindeki öğrencilerle dayanışma duygularını ilan eder.

-Kongremiz, üniversitelerde artarak devam eden soruşturma ve Özel Güvenlik terörüne gençliğin boyun eğmeyeceğini ilan eder.

-Kongremizde tüm Türkiye yükseköğretiminden anlamlı bir toplam birleşmiştir. Bu birliktelik ülkeye umut olabilmek için güçlenerek sürdürülmelidir. Bu nedenle Üniversite Kongresi, kongreye katılan ve kongre kararlarını onaylayan tüm kulüp ve toplulukların oluşturduğu Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun kuruluşunu ilan eder."

Daha önce de 1960'lı yıllarda üniversitelerdeki fikir kulüplerinin birleşimiyle "Fikir Kulüpleri Federasyonu" kurulmuş, federasyon yapısı süreç içinde dağılmıştı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Fikir Kulüpleri Federasyonu Yeniden Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement