Filenin Sultanı'na Kır Düğünü - Son Dakika
Spor

Filenin Sultanı'na Kır Düğünü

Filenin Sultanı\'na Kır Düğünü

A Milli Voleybol Milli Takımı'nın kaptanı Esra Gümüş, Samsun'un Bafra ilçesinde geleneklere uygun yapılan kır düğünü ile dünya evine girdi.

08.07.2013 13:05  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Voleybol Milli Takımı'nın kaptanı Esra Gümüş ile bu yıl Maliye Milli Piyango Voleybol Takımı'na transfer olan Mustafa Kırıcı, Samsun'un Bafra ilçesinde geleneklere uygun yapılan kır düğünü ile dünya evine girdi.

Esra Gümüş ve Mustafa Kırıcı, Kızılırmak üzerinde dilek tutup, ırmağa taş attı. Efsaneye göre Bafra Kızılırmak üzerinde bulunan Tahta Köprü'den gelin alayı geçerken köprünün yıkılması üzerine gelin ve gelin alayı ırmakta boğularak can verirler. Yerine yapılan Çetinkaya Köprüsü'nden gelinin anısına Bafra'da her gelin muhakkak köprüden geçer. Milli voleybolcu Esra Gümüş de geleneklere uyarak köprüden geçti, dilek tuttu ve ırmağa taş attı.

Mayıs ayında Barcelona'da yapılan nikah töreniyle evlenen Esra Gümüş ve Mustafa Kırıcı çiftine Samsun'un Bafra ilçesinde geleneklere uygun düğün töreni yapıldı. Davul-zurna eşliğinde oynayarak Çetinkaya Köprüsü'nden geçen Esra Gümüş ve Mustafa Kırıcı çifti dilek tutup köprüden Kızılırmak Nehri'ne taş attı. Mutlulukları yüzlerinden okunan çift geleneklere düğün yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Köprüden yürüyerek geçen ve Kızılırmak'a dilek tutup taş atan Esra Gümüş ve Mustafa Kırıcı çiftinin düğün merasimi Bafra Düğün Sarayı'nda devam etti. Düğüne eski Voleybol Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Milli Takım Spor Hekimi ve GATA Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yanmış, milli voleybolcular Pelin, Aslıhan, Neriman, Emel, Ebru, Naz, Süper Lig'de oynayan erkek voleybolcular Niyazi, Kürşat, Selçuk, Levent, Ahmet, Metin, Umut, Murat, Ali, İbrahim, Cihan ve çok sayıda davetli katıldı.

Canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlenceli biçimde devam eden düğün, konuklara da unutulmaz bir gece yaşattı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Filenin Sultanı'na Kır Düğünü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement