Finike'de Yapılması Planlanan Hal - Son Dakika
Yerel

Finike'de Yapılması Planlanan Hal

Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, 5 belediyenin ortak hal yapması projesinin Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar'ın tutumu nedeniyle geciktiğini öne sürdü.

07.03.2012 20:00

Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, 5 belediyenin ortak hal yapması projesinin Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar'ın tutumu nedeniyle geciktiğini öne sürdü.

Finike, Turunçova, Hasyurt, Yeşilyurt ve Sahilkent belediyeleri tarafından Finike'de yapılması planlanan sebze, meyve haliyle ilgili düzenlenen basın toplantısına Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek katıldı.

Belediye başkanları adına konuşan Nail Dülgeroğlu, sürecin Sahilkent Belediyesi'nin ortaya koyduğu tavır nedeniyle tıkandığını iddia etti.

Hal yapılması konusunda 4 belediyenin birçok şartı kabul ettiğini kaydeden Dülgeroğlu, ancak Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar ve meclis üyeleri tarafından tüzük taslağını reddetmesi üzerine fikir birliğinin bozulduğunu söyledi.

Sahilkent Belediyesi'nin birlik meclisi ve birlik komisyonlarında yüzde 51 temsil hakkı, hal gelir giderlerinin yüzde 51'inin belediye tüzel kişiliğine verilmesi, yer sahibi olması nedeniyle kiralamanın 2014 yılından önce başlaması koşuluyla birliğe dahil olma kararı aldığını bildiren Dülgeroğlu, bu tutumu doğru bulmadıklarını belirtti.

Hasyurt ve Turunçova belediyelerinin hallerini kapatarak siyasi olarak büyük fedakarlıklarda bulunduğunu, Yeşilyurt ve Finike Belediyesi'nin ise hiçbir şart öne sürmeden projeye destek verdiğini kaydeden Dülgeroğlu, şöyle konuştu:

"4 belediye başkanının yaptığı tüm bu gayret ve fedakarlıklar zor şartlar altında üretim yapan seracılarımızın ürünlerinin ekonomik olarak en iyi seviyede değerlendirebilmeleri içindir. Ancak 4 belediye başkanının bu çabalarına karşılık Sahilkent Belediye Başkanı anlaşılması güç bir tavır sergileyerek 2005 yılından beri ortak modern bir hal yapma projesini sudan bahanelerle sabote etmiş, yaklaşık 7 yıllık sürenin boşuna geçmesine sebep olmuştur."

Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan başkanlığında yapılan toplantılarda Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar'ın da konuya sıcak baktığını söyleyen Dülgeroğlu, ancak Çırpar'ın yerel gazetelere verdiği beyanatta birlikte ortak hal yapma kararını belediye meclisinde oybirliğiyle reddettiklerini açıkladığını kaydetti.

Dülgeroğlu, "Bu beyandan da anlaşılacağı üzere kendisinin hal birliği konusuna sıcak bakması demek ki doğru değil, diğer belediyeleri oyalama taktiğiymiş. Öyle olmasaydı en azından mecliste belediye başkanı ortak hal yapma fikrine evet der, meclis kararı oyçokluğuyla reddedilirdi" dedi

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Finike'de Yapılması Planlanan Hal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement