Free Flow Festival, Hip Hop Kültürü Buluşmalarına Hazırlanıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Free Flow Festival, Hip Hop Kültürü Buluşmalarına Hazırlanıyor

Free Flow Festival, Hip Hop Kültürü Buluşmalarına Hazırlanıyor

Hip Hop severler, 30 Eylül'de İstanbul KüçükÇiftlik Park'ta, Türkiye'nin ilk Uluslararası Hip Hop Kültürü festivali olan Free Flow Festival'de buluşmaya hazırlanıyor.

06.09.2017 08:36  Güncelleme: 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Eylül'de, gündüzden geceye uzanan festivalde, Hip Hop müziğinin önde gelen Türk ve Amerikalı isimleri sahne alacak. İyi müziğin kaliteli temsilcilerine, sahneleriyle yeteneklerini sergileyecek olan Break Dansçılar ve Graffiti sanatçıları eşlik edecek.

Alanında öncü ve başarılı isimlerden oluşan festival line-up'ında;

Hip hop'un en yetenekli ve otorite sanatçılarından biri olarak kabul edilen Big Daddy Kane. Beyaz Saray'da hip hop yapan ilk kadın sanatçı, söz yazarı, solist, DJ, tüm zamanların en üretken ve en saygın kadın Hip Hop sanatçılarından MC Lyte. Hızlı flowları ve üzeri örtülü argolar barındıran duygusal bilinç akışı tekniğiyle yaptığı anlatımları ile ünlü Wu-Tang Clan üyesi Amerikalı rapçi Ghostface Killah. Altı Grammy ödüllü sanatçı, şair, söz yazarı ve yapımcı Malik Yusef. Metaforlar içeren yoğun manevi şarkı sözleri ile tanınan Wu-Tang Clan üyesi Amerikalı rapçi Killah Priest. Türk Hip Hop sanatçısı, söz yazarı ve yapımcı Ege Çubukçu. Kadıköy Acil isimli hip hop topluluğu çıkışlı, Türkçe rap müziğin önemli isimlerinden Sayedar ve Önder Şahin. Son zamanların hızlı çıkış yapan Türkçe rap grubu Tahribad-ı İsyan ve ilerleyen günlerde açıklayacağımız sürpriz isimler KüçükÇiftlik Park sahnesinde olacak! Ayrıca Türk DJ'lerin performansları festivalin ritmini tutacak.

Free Flow Festival'de, müziğin yanı sıra Hip Hop kültürünün sokakta gelişen sanat ve eğlence biçimlerine de yer verilecek: 30 Eylül Cumartesi günü saat 14.00'te kapılarını açacak olan Free Flow Festival'de, Turbo ismiyle anılan ünlü graffiti sanatçısı Tunç Dindaş ve altı sanatçı arkadaşı graffiti performansları ile festivale renk katacaklar. Sokakta doğan ve tüm dünyaya yayılan break dans gösterileri, alanında yetenekli ve başarılı break dans sanatçıları tarafından festival katılımcılarına görsel bir şölen yaşatacak.

Hip Hop severler Free Flow Festival'de büyük buluşmaya hazırlanırken "Mikrofon Sende" yarışmasıyla heyecan ikiye katlandı. Yarışma kapsamında, katılımcılardan yaratıcılıklarını ortaya koyarak Free Flow Festival'e özel bir rap şarkısı yazmalarını isteniyor. Festivali en yaratıcı ve en güzel şekilde tanımlayan bir kişi, Free Flow Festival'in line-up'ından seçeceği sanatçıyla bire bir görüşme ve sohbet etme fırsatını yakalayacak. Bu yarışmayla aynı zamanda kişiye kendini gösterme imkânı da sunuluyor. Kazanan video, Free Flow Festival'in tanıtımlarında kullanılacak ve festival alanındaki ekranlarda yayınlanacak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin tek yapması gereken hazırladıkları şarkı videosunu, 11 Eylül'e kadar Facebook üzerinden #SesimiziYükseltiyoruz etiketinde @FreeFlowFestival.TR sayfasını da etiketleyerek paylaşmaları. Detaylı bilgilere www.freeflowfest.com adresinden ulaşabilirler ve gelişmeleri takip edebilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Free Flow Festival, Hip Hop Kültürü Buluşmalarına Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement