Game Of Thrones'un Final Sezonunda Ölecek ve Yaşayacak Karakterleri Tahmin Eden Bir Algoritma... - Son Dakika
Teknoloji

Game Of Thrones'un Final Sezonunda Ölecek ve Yaşayacak Karakterleri Tahmin Eden Bir Algoritma...

Game Of Thrones\'un Final Sezonunda Ölecek ve Yaşayacak Karakterleri Tahmin Eden Bir Algoritma...

Bir grup üniversite öğrencisinin ortaya koyduğu bu algoritma, Game of Thrones'taki birçok karakter hakkında ölüm ya da hayatta kalma tahmini üretti.

12.04.2019 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en çok izlenen dizilerinden ve aynı zamanda en çok para harcanan yapımlarından olan Game of Thrones, final sezonuyla günler sonra yayında olacak. Son sezon henüz başlamadan diziyle ilgili ilginç bir algoritma işin içine dahil edildi.

Münih Teknik Üniversitesi'ndeki öğrencilerin geliştirdiği algoritma, Game of Thrones'un final sezonunda hangi karakterlerin öleceğini veya hangilerinin yaşayacağını tahmin edebiliyor. Bahsi geçen bu algoritmanın bilgi kaynağı ise Game of Thrones'un Vikipedi içerikleri.

Game Of Thrones'un Final Sezonunda Ölecek ve Yaşayacak Karakterleri Tahmin Eden Bir Algoritma...

Algoritmayı diziye uyarlarken karakterlerin yaşlarından akraba sayılarına kadar detaylıca aktaran öğrenciler, nihayetinde hayatta kalması ya da ölmesi muhtemel karakterleri duyurdular. Algoritmanın hayatta kalacağını söylediği karakterler şu şekilde:

Daenerys Targaryen

Tyrion Lannister

Varys

Samwell Tarly

Jaime Lannister

Konunun üzücü tarafı ise şimdi geliyor. Algoritmanın kesinlikle öleceğini söylediği karakterlerin başında Bronn geliyor. Listenin tamamı şu şekilde:

Bronn

Gregor Clegane

Sansa Stark

Bran Stark

Sandor Clegane

Game Of Thrones'un Final Sezonunda Ölecek ve Yaşayacak Karakterleri Tahmin Eden Bir Algoritma...

Tabii ki geliştirilen bu algoritmanın eğlence amaçlı ortaya konduğunu belirtmekte fayda var. Game of Thrones'un izleyiciye veda edeceği final sezonuna birkaç gün kaldığı için beklerken daha fazla meraka kapılmayacağız. Geliştirilen bu algoritmanın ilerleyen dönemlerde birçok dizi için de değiştirilebileceğini unutmamak gerek. Algoritmanın dizi ve film teorilerine merakı olan kişiler için oldukça faydalı bir gelişme olacağına inanıyoruz.

Merakla beklenen Game of Thrones'un final sezonu 14 Nisan'da izleyiciyle buluşacak. Algoritmanın yanılıp yanılmayacağını öğrenmemiz için sadece birkaç gün kaldı.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Game Of Thrones'un Final Sezonunda Ölecek ve Yaşayacak Karakterleri Tahmin Eden Bir Algoritma... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement