Gevaş'ta Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Yerel

Gevaş'ta Kutlu Doğum Programı

Gevaş\'ta Kutlu Doğum Programı

düzenlenen 'Kutlu Doğum Programı'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

16.04.2012 15:29

Van'ın Gevaş ilçesinde Gevaş Sesi Gazetesi, İlçe Kaymakamlığı ve Gevaş Belediyesi'nin katkılarıyla

düzenlenen 'Kutlu Doğum Programı'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Gevaşspor sahasında Necmi İdiz'in organizatörlüğünde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferzende İdiz, Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Merkez Vaizi Kemal Baran, İlçe Müftüsü Burhan Eriş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Ceylan ve vatandaşlar katıldı. Merkez Camii İmamı Harun Adlaşoğlu tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilovetinin ardından Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferzende İdiz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İslamiyet öncesinde insanların yaşadığı sıkıntılara değinen İdiz, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hayatından örnekler vererek,"İslamiyet'ten önce insanlar putlara tapıyordu. Kadınlar mal gibi satılıyor, kız çocukları diri diri gömülüyordu. İnsanlık savaş içerisindeydi. İşte böyle bir zamanda Hz. Muhammed İslamiyet'i yayarak insanlığın huzura ve mutluluğa kavuşturdu" dedi.

Programda Gevaş Çok Programlı Lisesi (ÇPL) Kız İlahi Grubu tarafından okunan ilahilerin ardından ilçede daha önce Organizatör Nemci İdiz tarafından düzenlenen erkekler arası 'Kur'an-ı Kerim', 'Ezan' ve 'İlahi' ile bayanlar arası 'Kur'an-ı Kerim' ve 'İlahi' yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesine geçildi.

İlçede yapılacak olan AK Parti İlçe Başkanlığı seçimi nedeniyle Gevaş'ta bulunan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftçi ile, Manisa Milletvekili İsmail Bilen ve AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras da programa katıldı.

Etkinliklere verdikleri katkılardan dolayı Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni'ye, Gevaş Sesi Gazetesi'ne, Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferzende İdiz'e, organizatör Necmi İdiz'e ve ilçe esnafına birer plaket verildi. İlahi grubunun konseriyle program sona erdi. Programda Gevaş Belediyesi tarafından katılan herkese kitap, hurma ve zemzem suyu dağıtıldı.

Program bitiminde bir konuşma yapan Organizatör Necmi İdiz, düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına vatandaşların katılımının mutluluk verici olduğunu belirterek, "Yaklaşık iki hafta süren Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimize vatandaşlarımızın gerek ilgisi gerek katılımı bizleri son derece memnun etti. İlçe Kaymakamı başta olmak üzere Gevaş Sesi Gazetesi'ne, Gevaş Belediyesi'ne, ilçe esnafına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaş'ta Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement