Giresun'da Dinamit Deposuna Yıldırım Düştü: 3 Ölü - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Dinamit Deposuna Yıldırım Düştü: 3 Ölü

Gökçebel Barajı Şantiyesinin Ateşleme Sahasındaki Dinamit Deposuna Yıldırım Düştü. Meydana Gelen Patlama Sonucunda Toprak Altında 3 İşçi Mahsur Kaldı. Sabaha Kadar Süren Arama Çalışmaları Sonucunda Acı Haber Geldi. 3 İşçinin Yaşamlarını Yitirdiği Öğrenildi.

27.06.2009 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökçebel Barajı şantiyesinin ateşleme sahasındaki dinamit deposuna yıldırım düştü. Meydana gelen patlama sonucunda toprak altında 3 işçi mahsur kaldı. Sabaha kadar süren arama çalışmaları sonucunda acı haber geldi. 3 işçinin yaşamlarını yitirdiği öğrenildi.

Arama çalışmalarından görüntüler 

Patlama sonucu meydana gelen heyelanda bir minibüs toprak altında kaldı. Minibüste bulunan 3 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 2 kişi ise tedavi altına alındı.

Olay, Akkaya 2 barajı projesi kapsamında Gelevera deresi üzerinde yapımı devam eden Gökçebel Barajı şantiyesinde yaşandı. Baraj şantiyesindeki ateşleme sahasında bulunan dinamit deposu, dün saat 18.00 sıralarında yıldırım isabet etmesi sonucu patladı. Patlamanın şiddetiyle meydana gelen heyelanda, Hasan Güneş'in (54) kullandığı 28 DC 718 plakalı minibüs toprak altında kaldı. Minibüste bulunan sürücü Hasan Güneş ile Mühendis Hakan Türkyılmaz (23) ve Ahmet Botan (40) hayatına kaybetti. 3 kişinin cesetleri yaklaşık 4 saat süren çalışma sonrasında çıkartılabildi.

Bu arada olaydan yaralı olarak kurtulan ve patlama sırasında kafalarına gelen taşlardan yaralandıkları öğrenilen Abdullah Çatak ile Turan Bekar ise Espiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Konuyla ilgili bilgi veren baraj şantiyesindeki görevlilerden biri, olayın yıldırım düşmesi sonucu meydana geldiğini belirterek, "Dinamitlerin dolumunu yapıyorduk. O anda yıldırım düştü ve yaşanan patlamanın ardından heyelan meydana geldi. Minibüs heyelan altında kaldı" dedi.

Olayın haber alınmasının ardından bölgeye sevk edilen sivil savunma ve Akut ekipleri de kurtarma çalışmalarına katıldı.  

                 

 

 

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Dinamit Deposuna Yıldırım Düştü: 3 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement