Gmis Başkanlar Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Gmis Başkanlar Kurulu Toplandı

Gmis Başkanlar Kurulu Toplandı

Genel Maden İşçileri Sendikası (Gmis) Başkanlar Kurulu Bir Toplantı Yaparak Türk-iş Seçimlerini Değerlendirdi. Salih Kılıç'la Bu İşin Olmayacağını İfade Eden Denizer, Artık Güçlü Bir Türk-iş Olduğunu Söyledi.

11.12.2007 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanlar Kurulu bir toplantı yaparak Türk-İş seçimlerini değerlendirdi. Salih Kılıç'la bu işin olmayacağını ifade eden Denizer, artık güçlü bir Türk-İş olduğunu söyledi.

GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, Türk-İş Konfederasyonu'nun seçimlerinde Mustafa Kumlu'yu desteklediklerini belirtti. Kendilerinin GMİS eski Genel Başkanı tarafından Türk-İş'te gözden düşürüldüklerini iddia eden Denizer, sendikanın bunu hak etmediğini söyledi. Artık güçlü bir Türk-İş olduğunu belirten Denizer, şöyle konuştu: "Türk-İş'in 20. Olağan Genel Kurulu demokratik bir ortamda yapıldı. Genel kurul sonunda bizim de desteklediğimiz Mustafa Kumlu, Türk-İş Genel Başkanı seçildi. Genel Maden İşçileri

Sendikası olarak yeni yönetimde yer alamadık. Bunun nedeni, sendikamızın Türk-İş'te itibarının zedelenmesi ve kredimizin tüketilmesidir. Eski Genel Başkan Çetin Altun, sendikamıza güzel şeyler yapmadığı gibi orada da madenciyi yakışır şekilde temsil etmemiştir. Sendikamızın ve madencimizin itibarını düşürmüştür. Ama biz sendikamızı ve madencimizi dik ve onurlu bir şekilde temsil ettik. Yeni yönetime seçilemedik belki ama 5 tane aslan gibi arkadaşımız yönetime girdi. Bundan sonra biz de yeni yönetimde

varmışız gibi çaba göstereceğiz. Sendikamızın zor durumda olması, üye sayımızın az olması bizim seçilmemize de engel olan ayrıntılardır. Eski başkan yüzünden GMİS iyi itibar bırakmamış, kredimiz tüketilmiş, hunharca harcanmış."

Oraya ilk gittiklerinde kurtlar sofrasını gördüklerini anlatan Denizer, sözlerini şöyle sürdürdü: "İkinci gidişimizde çakallar sofrası olmuştu. Bizi orada bitirmişler, sendikamız bunu hak etmemişti. Ama bir dahaki seçimlerde bizlere kendinizi toparlayın size destek vereceğiz diyen birçok sendika oldu. Genel Kurulda borcu olan sendikaların Türk-İş yönetiminde olamayacağını söylediler, belki de doğrudur. Bizim Türk-İş yönetiminde olmamız gerekiyordu. Bazı kişilere güvendik, demek ki güvenmekle olmuyormuş.

Ama biz girmek içinde çok uğraştık, giremedik."

Bundan sonra sendikamızı nasıl toparlarız bunu düşüneceklerini anlatan

Denizer, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu makamlar hiç kimsenin babasının malı değil. Seçimle geldik seçimle gideceğimizi biliyoruz. Biz Mustafa Kumlu'yu destekledik ve genel başkan oldu. Bu iş Salih Kılıç'la olmazdı. Artık önümüzde güçlü bir Türk-İş var. Biz şimdilik mola verdik ama zorunlu bir mola oldu. Önümüzdeki seçimlere daha iyi hazırlanacağız ve Türk-İş yönetimine girmek için elimizden geleni yapacağız."

(ET-HO-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gmis Başkanlar Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement