Goethe-Institut Istanbul ve Babylon İşbirliğiyle - Son Dakika
Güncel

Goethe-Institut Istanbul ve Babylon İşbirliğiyle

Goethe-Institut İstanbul'un yaklaşık bir yıldır Babylon işbirliğiyle gerçekleştirdiği konser dizisi „From Germany with Love" kapsamında bizlerle birlikte olacak.

13.03.2013 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Roman Flügel için elektronik müzik hayatın iksiri demek. Kullandığı canlı ve neşeli tınılar, Alter Ego'nun sert disko ve tekno beatleri ya da yalın estetiği, Pet Shop Boys, Daft Punk ve Primal Scream remiksleri veya Berlin'de Berghain'de ya da İbiza Adası'nda DJ olarak gösterdiği performanslar Flügel'i herhangi bir sınıflandırmaya tabi tutmayı imkansız kılıyor. Sanatçı hep yeni ve hep deneysel tınılarıyla dinleyicisini şaşırtıyor.

Eight Miles High, Sensorama, Acid Jesus ya da Soylent Green gibi takma isimlerle 90'lı yıllardan bu yana sektörde yer alan Flügel, Jörn Elling Wuttkey'le birlikte kurduğu Alter Ego'yla, aralarında Sven Väth'ın da bulunduğu yapımcılar için çalışıyor ve Playhouse, Klang Elektronik ve Ongaku gibi çok önemli müzik markalarını yönetiyor.

Flügel'i tüm bu projelerde yer almaya iten, sürekli yeni tınılar peşinde olması. Bu yüzden her projesinde mutlaka benzersiz ve öngörülemez bir müzik yakalamayı başarıyor. Mouse On Mars, Two Lone Swordsmen, Plaid ya da Herbert'in Flügel'in müzikleriyle remiks yapması bu nedenle hiç şaşırtmıyor bizi.

Dünyanın en önemli müzik kulüplerinde sahneye çıkan Flügel, Alter Ego'nun en başarılı albümü olan „Transphormer"in yayınlandığı 2004 yılından bu yana uluslararası müzik yapımcılarının favorisi oldu.

Roman Flügel sahneyi, trip-hop, ambient ve leftfield ya da „intelligent drum'n'bass" gibi farklı türleri benzersiz bir biçimde remiksleyen Türk meslektaşı Cervus'la paylaşıyor. Yurtiçinde ve yurtdışında sayısız kulüp ve festivalde aralarında Danny Howells, Nick Warren ya da Max Graham da olan sanatçılarla sahneye çıkan DJ Cervus, aynı zamanda Türk elektronik müzik kanalı DİNAMO 103.8'in müzik ve yapım direktörü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Goethe-Institut Istanbul ve Babylon İşbirliğiyle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement