Sıra dışı yarışma: Makinistler ve sporcular 48 tonluk treni çekmeye çalıştı - Son Dakika
Genel

Sıra dışı yarışma: Makinistler ve sporcular 48 tonluk treni çekmeye çalıştı

Sıra dışı yarışma: Makinistler ve sporcular 48 tonluk treni çekmeye çalıştı 48 tonluk tren çekme yarışması yapıldı Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması yapıldı Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme yarışması yapıldı.

24.10.2021 15:14  Güncelleme: 15:44

Sıra dışı yarışma: Makinistler ve sporcular 48 tonluk treni çekmeye çalıştı

48 tonluk tren çekme yarışması yapıldı

Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması yapıldı

İSTANBUL - Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme yarışması yapıldı. Yarışma da Metro İstanbul personelleri ve profesyonel sporcular yer aldı. 48 ton ağırlığında olan tren profesyonel sporcular tek tek çekme çalışmasında başarısız oldu. Sporcular 48 tonluk treni birleşerek hep beraber çekti. Yağışlı havaya rağmen organizasyona ilgi büyüktü.

Metro İstanbul'un Türkiye Powerlifting, Strongman ve Streetworkout Federasyonu işbirliğiyle düzenlediği etkinlikte ilk olarak Metro İstanbul çalışanlarından oluşan dokuz takım arasında tren çekme yarışması yapıldı. Ardından Milli Sporcu Cenk Koçak ve profesyonel strongman sporcuları geçtiğimiz sene yarışma birincisi olan Bora Güner, Fatih Karaca, Gökhan Çiçek, Oktay Akay, Ozan Yaykır, Tuna Sivas ve Tuna Tavus yarıştı. Profesyonel sporcuların teker teker yapmış olduğu denemelerde 48 tonluk tren adeta yerinden oynamayınca sporcular birlik olup treni çekti. Metro İstanbul Alibeyköy Yerleşkesi'ndeki yarışmada sporcular T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hattında kullanılan 48 ton ağırlığındaki tramvay aracı çekmeye çalıştı. Programa katılan yarışmacı makinist Volkan Kılıçer, "Ben M4 hattında makinistim yarışmada ikinci senemiz zaten ikincisi düzenleniyor yarışmanın bizlerde hazırlıklı geldik açıkçası 47 tonluk bir aracı çektik şuanda iyi hazırlandığımızı düşünüyoruz iddialıyız ve inşallah kazanan taraf biz oluruz." Şeklinde konuştu. Programa katılan başka bir makinist Okan Güngör, "Mücadele gerçekten çok iyiydi geçen sene biz ikinci olmuştuk bu sene de iyi bir skor yaptığımızı düşünerek herkese başarılar diliyorum. Biz kesinlikle iddialıyız tüm arkadaşlarıma başarılar diliyoru" İfadelerini kullandı

Kadınlar isterse başarır

Programa katılan tek kadın makinist ve yarışmacı Şafak Altunbaş, "Ben yarışmaya katılan tek kadınım bu konuda arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum normalde ben yedek yarışmacıydım ama benim çok katılmamı istediler ben katılmak istemiyordum onları eksiye düşürürüm diye bana beni yanlarında istediklerini söylediler ve hepsine çok teşekkür ederim. Bugün burada 48 ton çekiyoruz iyi ve güçlü olan kazasın diyorum." Dedi.

Geçen sene 35 ton du bu sene zorlandım

Yarışmada yer alan profesyonel sporcu ve geçtiğimiz sene şampiyonu Bora Güner ise tek başına yapmış olduğu başarısız denemesinden sonra, "Geçen sene otuzbeş buçuk ton çekmiştik bu seneki 48 ton olması lazım çok yorucuydu şuan nefes nefeseyim. Hedefim 13-14 kasım tarihlerinde şampiyonlar ligi olacak Alanya'da nasip olursa oraya katılacağım." Diye konuştu.

Sıra dışı yarışma: Makinistler ve sporcular 48 tonluk treni çekmeye çalıştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Sıra dışı yarışma: Makinistler ve sporcular 48 tonluk treni çekmeye çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement