Halil Posbıyık Seçim Sonuçları - Son Dakika
Güncel

Halil Posbıyık Seçim Sonuçları

Halil Posbıyık Seçim Sonuçları

31 Mart seçimlerinde CHP Zonguldak Ereğli belediye başkan adayı olan Halil Posbıyık isimli adayın aldığı oy oranı belli oldu.

02.04.2019 15:13

31 Mart seçimlerinde CHP Zonguldak Ereğli belediye başkan adayı olan Halil Posbıyık isimli adayın aldığı oy oranı belli oldu. Zonguldak Ereğli ilçesinde toplam 8 aday ile yarışan Halil Posbıyık isimli CHP adayının aldığı oy oranını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Türkiye, 31 Mart'ta belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtarlarını seçmek için sandığa gitti. Partilerin hummalı çalışmaları sonucu sandıklar açıldı ve yerel seçimde adayların aldığı oy oranları belli oldu. Peki 31 Mart 2019 Yerel Seçiminde CHP Zonguldak Ereğli adayı Halil Posbıyık kimdir? CHP Zonguldak Ereğli adayı Halil Posbıyık yüzde kaç oy aldı?

Halil Posbıyık Oy Oranları ve Seçim Sonuçları

31 Mart yerel seçimlerinde CHP Zonguldak Ereğli belediye başkan adayı olarak gösterilen Halil Posbıyık Ereğli ilçesinde % 52,52 oranında oy almıştır. Ereğli ilçesinde % 52,52 oranında oy olan Halil Posbıyık adlı CHP adayı toplamda 37.130 adet oy sayısına ulaştı.

Halil Posbıyık Kimdir?

Halil Posbıyık Seçim Sonuçları

Halil Posbıyık, 2 Temmuz 1945'de Karadeniz Ereğli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karadeniz Ereğli'de, lise öğrenimini Zonguldak'ta, üniversite öğrenimini İstanbul'da tamamladı ve inşaat mühendisi olarak mezun oldu. 1971 yılında Karadeniz Ereğli Belediyesin'de Fen İşleri Müdürü olarak çalışmaya başladı. 1974-1994 yılları arasında, mühendis-yönetici olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında hizmet verdi. Halil Posbıyık, Türk Eğitim Derneği Vakfı Karadeniz Ereğli Şubesi'nin yeniden yapılandırılması için girişimlerde bulunarak bu dernekte de kurucu başkanı sıfatı ile görev yaptı. 1989 seçimlerinde Anavatan Partisi tarafından Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi, ancak seçilemedi. 1994 seçimlerinde halkın Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi. Zonguldak Çevre Belediyeler Birliği kurucu başkanı olarak görev yapan Posbıyık, 1999 yılında, yeniden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi. 28 Mart 2004 tarihindeki mahalli idareler seçimlerinde, 3. kez Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Posbıyık evli ve 2 çocuk babası.

Zonguldak Ereğli ilçesinde AK Parti, CHP, MHP, DSP, VP adaylarının aldığı oy oranlarını detaylı olarak incelemek istiyorsanız

Son Dakika Güncel Halil Posbıyık Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement