Hayvanlar Karnavalı - Son Dakika
Kültür Sanat

Hayvanlar Karnavalı

Hayvanlar Karnavalı

"Fransa'nın Mozart'ı" olarak nitelendirilen besteci Camille Saint-Saëns'ın iki piyano ve küçük orkestra için yazmış olduğu ve 14 bölümden oluşan "Hayvanlar Karnavalı" süiti 13 Kasım'da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde seslendirilecek.

13.11.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Fransa'nın Mozart'ı" olarak nitelendirilen besteci Camille Saint-Saëns'ın iki piyano ve küçük orkestra için yazmış olduğu ve 14 bölümden oluşan "Hayvanlar Karnavalı" süiti 13 Kasım'da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde seslendirilecek.

Klasikseverlere karnaval tadında bir gece vaat eden "Hayvanlar Karnavalı" çocukların yanı sıra büyükleri de bu müzikli dünyanın bir parçası olmaya davet ediyor.

Geçtiğimiz ekim ayında Peter & Kurt müzikli masalını sahneye koyan Şef Stefano Mazzolini yönetimindeki Leyla Gencer Gençlik Senfoni Orkestrası, bu kez de Hayvanlar Karnavalı ile izleyicileri hayal dünyalarına sürükleyecek. Eser Yücel Özeke'nin anlatımıyla şekillenecek.

Aslanın marşıyla başlayıp tavuk ve horozlar, katır, kaplumbağalar, fil, kangurular, akvaryum derken, solo viyolonselli kuğuya varan müzikli "Hayvanlar Karnavalı" kelimenin tam anlamıyla kaçırılmayacak bir şenlik.

1.Bölüm

Leopar filminden danslar

Besteci: Nino Rota

Piyano ve orkestra icin No: 11 Re major piyano koncertosu

Besteci: Joseph Haydn

2.Bölüm

Hayvanlar Karnavalı

Besteci: Camille Saint-Saens

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Hayvanlar Karnavalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement